Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαTραγικός επίλoγoς για τo νεόνυμφo Aυστριακό ζευγάρι στo Πήλιo: Tαυτoπoιήθηκε η σoρός...

Tραγικός επίλoγoς για τo νεόνυμφo Aυστριακό ζευγάρι στo Πήλιo: Tαυτoπoιήθηκε η σoρός της Mικαέλας

Ταυτοποιήθηκε η σορός γυναίκας που εντοπίσθηκε στην παραλία Θεοτόκος πλησίον του οικισμού Λυρή στο Πήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός ανήκει σε Αυστριακή που αγνοείτο στην περιοχή.

Στους 17 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, επτά εκ των οποίων στη Μαγνησία, μετά τον εντοπισμό της σορού άνδρα στην παραλία Μουρτιά, στο Νότιο Πήλιο.

Η τραγωδία είναι ανείπωτη. Με βάση όλα τα στοιχεία που συνεκτιμώνται αυτή τη στιγμή η σορός του άνδρα πιθανότατα ανήκει στον 35χρονο Φιλίπ από την Αυστρία ο οποίος «χάθηκε» μαζί με τη συνομήλικη σύζυγό του Μικαέλα, όταν το εξοχικό σπίτι στο οποίο έκαναν τις διακοπές μετά το γάμο τους, γκρεμίστηκε από τα ορμητικά νερά, «σηκώθηκε στον αέρα» και όπως όλα δείχνουν παρέσυρε στον θάνατο τους δύο νεόνυμφους.

Από τη στιγμή που πέρασαν οι πρώτες 72 ώρες και δεν εντοπίστηκαν ζωντανοί, οι εκπρόσωποι όλων των αρχών που συμμετείχαν στις έρευνες διάσωσης αγνοουμένων, πιθανολογούσαν ότι τα δύο άτυχα παιδιά έχουν βρει τραγικό θάνατο.

Την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε η σορός μίας γυναίκας στην παραλία «Θεοτόκος» στη Λύρη Προμυρίου. Σύμφωνα με το taxydromos.gr ήταν νεαρής ηλικίας, όποτε όλοι πιθανολογούν ότι πρόκειται για την 35χρονη Μιχαέλα. Όμως για να επισημοποιηθεί η ταυτότητά της ενημερώθηκε η πρεσβεία της Αυστρίας, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων μέσω DNA.

Eνώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να δώσουν DNA οι γονείς της άτυχης κοπέλας, τελικά χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ενημερώθηκε από καλά πληροφορημένες πηγές ότι το DNA θα αποσταλεί υπηρεσιακά και τις επόμενες μέρες θα γίνει η ταυτοποίηση.

Μετά τον εντοπισμό της δεύτερης σορού χθες, το Λιμεναρχείο Βόλου ενημέρωσε και πάλι την πρεσβεία της Αυστρίας, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, ώστε να ξεκινήσει και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία ταυτοποίησης της σορού.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι στην περίπτωση της δεύτερης σορού ενδεχομένως να μην χρειαστεί η λήψη DNA, διότι εντοπίστηκε σε καλύτερη σχετικά κατάσταση από την πρώτη σορό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και από κάποια άλλα στοιχεία, όπως τονιζόταν.

Η σορός εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη παραλία Μουρτιά. Πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος περισυνέλλεξε το πτώμα, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Αν ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των δύο παιδιών, του Φιλίπ και της Μικαέλα, θα πρόκειται πραγματικά για μία ανείπωτη τραγωδία. Είχαν μόλις παντρευτεί, δύο εβδομάδες πριν τα ίχνη τους χαθούν, στο Πήλιο, έναν αγαπημένο τόπο γι’ αυτούς, τον οποίο η 35χρονη επισκεπτόταν οικογενειακώς από τα παιδικά της χρόνια, έναν τόπο που αγάπησε και ο σύζυγός της και αποφάσισαν εκεί να ενώσουν τις ζωές τους, στην Αργαλαστή.

Δυστυχώς το Νότιο Πήλιο έμελλε να τους ενώσει για πάντα…., μ΄αυτόν τον τραγικό τρόπο, χάνοντας τη ζωή τους.

Τα πιο σημαντικά