Τραγικό: Μένει άταφη η κόρη της Σοφίας Βέμπο γιατί κανένας δεν έχει αναλάβει την κηδεία της!

14 Οκτωβρίου, 2020 1:00 ΠΜ
More videos

Η Χάιδω Τραϊφόρου, η υιοθετημένη κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου, άφησε την τελευταία της πνοή εδώ και μέρες, με τη σορό της να παραμένει άταφη γιατί κανένας δεν έχει αναλάβει την κηδεία της.

Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ηθοποιός και ο σπουδαίος ποιητής και συγγραφέας, υιοθέτησαν την Χάιδω Τραϊφόρου σε ηλικία 4 χρονών.

Την τραγική είδηση του θανάτου της, αλλά και τον χαμό της της ηθοποιού, Γοργούς Χρέλια, γνωστοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας .

«Δυο θλιβερές αποχωρήσεις έγιναν σήμερα γνωστές στο Σωματείο μας των Ηθοποιών…Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Χάιδω Βέμπο Τραϊφόρου, η θετή κόρη της μεγάλης μας Βέμπο εδώ και κάποιες μέρες δεν είναι στην ζωή και δεν έχει κηδευτεί αφού κάνεις δεν έχει αναλάβει ακόμα, και η Γοργώ Χρέλια , της μεγάλης οικογένειας των μπουλουκτζήδων των Χρέληδων, η όμορφη και μπριόζα ηθοποιός που άφησε την σφραγίδα της στον ελληνικό κινηματογράφο του 60…Φεύγουν οι παλιές γενιές και καλοτάξιδες να είναι…Θα μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη μας με αγάπη» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτηση του.

Η σχέση της Χάιδως Τραϊφόρου με τους γονείς

Η Χάιδω Τραϊφόρου που έμενε στο μικρό διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας,είχε αποκαλύπτει τα πάντα από την παιδική της ηλικία στην εφημερίδα Espresso: «Στη Σοφία μιλούσα πάντα στον πληθυντικό κι έκανα αυτό που ήθελε. Ηταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, αλλά αυταρχική. Σου έδινε και το βρακί της, αν ήσουν σωστός. Αλλά στο τέλος της ζωής της είχε κλονιστεί πολύ η υγεία της. Τα νεύρα της ήταν κουρέλια, πέρασε δύσκολες καταστάσεις στα τελευταία της» θυμάται συγκινημένη. Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια που έζησε στο πλευρό της σπουδαίας Βέμπο δεν θυμάται ούτε στιγμή να ακούει από το στόμα της ιστορίες για τη ζωή της. «Νομίζω δεν ήθελε να θυμάται το παρελθόν. Ο Τραϊφόρος δεν έμενε ποτέ στο σπίτι, παρά μόνο όταν ήταν με τους συνεργάτες του και έγραφε τραγούδια. Εφευγε από το σπίτι, γιατί, αν καθόταν εκεί, τσακωνόταν πάντα με τη Σοφία. Δεν υπήρχε μέρα που να μη γίνει καβγάς. Θυμάμαι μια φορά που είχε μείνει στο σπίτι ο Τραϊφόρος, επειδή έβρεχε πολύ, και δεν καβγάδισαν, πήγα και τους έπιασα τα χέρια για να δω αν έχουν πυρετό! Για τον Μίμη όμως ήταν η μούσα του. Τη λάτρευε. Του ζητούσαν όλοι οι ερμηνευτές της εποχής να τους γράψει κι εκείνος έλεγε: “Εχω τη Σοφία μου εγώ”. Τον ενέπνεε πολύ» είπε στην Espresso.