Τραγική η εξέλιξη για τον Στάθη Άνθη: Ταυτοποιήθηκε η σορός του

18 Μαΐου, 2021 6:38 ΜΜ
More videos

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Στάθη Άνθη, του αδερφού του ηθοποιού, Δημήτρη Άνθη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν στη Βρετανία

Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης του αδελφού του Δημήτρη Άνθη, Στάθη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στις 8 Μαρτίου στην Αγγλία.

Την είδηση γνωστοποίησε ο δικηγόρος της οικογένειας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Με την ανακοίνωση από τις αστυνομικές Αρχές και με την ταυτοποίηση του DNA βεβαιώνεται ότι η σορός που έχει βρεθεί (σ.σ. στον κόλπο του Μπίγκμπερι στην Βρετανία) ανήκει στον Στάθη Άνθη, τον Έλληνα που κάτω από περίεργες συνθήκες είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου έμενε το προσωπικό».

Σύμφωνα με τον ίδιο η οικογένεια υποστηρίζει ότι πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοκτονία, όπως ισχυρίστηκαν οι αρχές της Βρετανίας. Παράλληλα, ευχαρίστησε την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ειδική μνεία έκανε στις ελληνικές διπλωματικές αρχές, που βοήθησαν στην υπόθεση.

«Είναι βαρύ για την οικογένεια, είχαμε πλούσια αλληλογραφία με τις βρετανικές αρχές και ευχαριστούμε τις διπλωματικές αρχές, καθώς είχαμε επικοινωνία με το γραφείο του κ. Δένδια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «εμείς επιμέναμε ότι δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία, κάτι που φαίνεται ότι επανέρχεται».

Το χρονικό

Ο αδερφός του Δημήτρη Άνθη έμενε στην Βρετανία και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της χώρας εξαφανίστηκε από την περιοχή Bigbury on Sea στο Ντέβον, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Επίσης, εθεάθη τελευταία φορά στις 8 Μαρτίου σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων. Φορούσε ένα φούτερ με κουκούλα σε χρώμα κίτρινο.

Μάλιστα, ο Δημήτρης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα» για την τότε εξαφάνιση του αδερφού του.

Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι «δεν περνούσε καλά, μάθαμε ότι, επειδή οι συνάδελφοι του ήταν οι περισσότεροι Άγγλοι, δεχόταν ρατσισμό. Είχαν βάλει κρυφή κάμερα στην κουζίνα του χωρίς να του το πουν. Ο αδελφός μου είχε αποκαλύψει στην ψυχολόγο του ότι είχε έρθει αντιμέτωπος με ρατσιστικές επιθέσεις», είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου και συνέχισε: «Η πρώτη εκδοχή είναι ότι μπήκε στο δωμάτιο και ξάπλωσε και στη συνέχεια σηκώθηκε, πήρε το κινητό του και τα τσιγάρα του και έφυγε από το παράθυρο. Με την πίεση των αστυνομικών ξεκίνησαν οι έρευνες, έκαναν άρση απορρήτου, γιατί είχε αφήσει τον υπολογιστή του, τον οποίο μας έλεγαν ότι δεν ήταν στο δωμάτιο, αλλά μετά βρέθηκε στο δωμάτιο. Την πρώτη μέρα τον θεωρούσαν νεκρό, ή ότι αυτοκτόνησε ή ότι πέρασε απέναντι…». Πηγή: www.rosa.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: