Τραμπ και Ντι Κάπριο δωρίζουν από ένα εκατομμύριο δολάρια στους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ

1 Σεπτεμβρίου, 2017 9:52 ΠΜ
More videos

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα δωρήσει 1 εκατομμύριο δολάρια από την προσωπική του περιουσία για την ανακούφιση των θυμάτων του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς χθες.

Με χαροποιεί να σας ανακοινώσω ότι (ο Τραμπ) θέλει να συμμετάσχει στις προσπάθειες που έχουμε δει να κάνουν πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα και υπόσχεται να δωρήσει 1 εκατομμύριο δολάρια προσωπικής περιουσίας στο ταμείο, είπε η Σάντερς σε ενημέρωση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, η Σάντερς δήλωσε ότι ο πρόεδρος ήθελε από τους δημοσιογράφους προτάσεις για συγκεκριμένες οργανώσεις στις οποίες θα μπορούσε να κάνει τη δωρεά,«εφόσον είστε πολύ καλοί στην έρευνα και έχετε καλύψει πολύ εντατικά τις ομάδες και οργανώσεις που είναι οι καλύτερες και πιό αποτελεσματικές. »

Ο Ντι Κάπριο δωρίζει ένα εκατομμύριο δολάρια στους πληγέντες του Χάρβεϊ

Πολλοί διάσημοι έχουν δωρήσει χρήματα για τα θύματα του Χάρβεϊ, μεταξύ των οποίων και η Σάντρα Μπούλοκ, που έδωσε ένα εκατ. δολάρια στον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.

Σειρά έχει τώρα το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο το οποίο δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο νεοσυσταθέν Ταμείο για τα θύματα του Χάρβεϊ, που σκοπό την ανακούφιση και την ανασύσταση δομών που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθεί στο Ταμείο θα διατεθεί 100% στα θύματα του τυφώνα. «Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες προς την γεναιοδωρία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του ιδρύματός του. Η ανταπόκριση όλων μας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας είναι απαραίτητη και αυτό είναι που αντιπροσωπεύει αυτή η χειρονομία», διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Μπράιαν Γκάλαχερ.

Ο Ντι Κάπριο μέσω του Ιδρύματός του είχε κάνει σπουδαίες δωρεές τόσο για τα θύματα του τσουνάμι του 2004 όσο και από τον σεισμό της Αϊτής και του τυφώνα Σάντι.

[abcnews] [news] [nbst]

Ακολουθήστε μας στο facebook: