Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
διεθνήΚαλιφόρνια: Τους βρήκαν αγκαλιασμένους και λιπόθυμους – Τι είχε συμβεί

Καλιφόρνια: Τους βρήκαν αγκαλιασμένους και λιπόθυμους – Τι είχε συμβεί

Ένα ζευγάρι που έκανε πεζοπορία στην έρημο κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree στη Νότια Καλιφόρνια διασώθηκε αφού αναγκάστηκε να κουρνιάσει από τον καυτό ήλιο, όταν τους τελείωσε το νερό- Ελικόπτερο διάσωσης έσωσε το ζευγάρι

Το ζευγάρι έκανε πεζοπορία στο Ladder Canyon Trail στη Μέκα στις 9 Ιουνίου όταν κάλεσαν για ιατρική βοήθεια, ανέφερε το Associated Press. Ο άνδρας είπε ότι η φίλη του ήταν αφυδατωμένη και αδύναμη.

Οι θερμοκρασίες εκείνη την ημέρα στην περιοχή -ένα από τα θερμότερα σημεία των ΗΠΑ- ήταν υπερβολικά υψηλές, σύμφωνα με τα αρχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η διάσωσή τους

Δραματικό βίντεο έδειξε τους διασώστες να προσγειώνονται και να βρίσκουν το ζευγάρι μαζεμένο μαζί σε μια ξερή κοίτη ρυακιού, με τον άνδρα να προστατεύει τη φίλη του από τον ήλιο και τον άνεμο με το σώμα του.

Τους ανέβασαν στο ελικόπτερο έναν έναν.

Δείτε το βίντεο:

Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής για περίθαλψη, με τη γυναίκα να μεταφέρεται με ασθενοφόρο λόγω της κατάστασής της.

Οι απροετοίμαστοι πεζοπόροι και άλλοι λάτρεις της υπαίθρου έχουν γίνει πρόκληση για τους διασώστες σε όλες τις ΗΠΑ.

Το πρόβλημα κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν εκατομμύρια άπειροι πεζοπόροι σε όλη τη χώρα επιχείρησαν για πρώτη φορά στην άγρια φύση.

Με τις διασώσεις να εμπλέκουν συχνά πολλές υπηρεσίες και να κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, πολιτείες όπως το Νιου Χαμσάιρ, η Χαβάη, το Αϊντάχο, το Μέιν, το Βερμόντ και το Όρεγκον έχουν ψηφίσει νόμους που τους επιτρέπουν να χρεώνουν τους ανθρώπους για το κόστος της εύρεσής τους όταν χάνονται ή πέφτουν θύματα έλλειψης προετοιμασίας για την ύπαιθρο.

Τα πιο σημαντικά