Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
επικαιρότητα«Τους χάσαμε, είναι νεκροί»: Τραγικές ώρες για τον Μπουράκ Χακί μετά τον...

«Τους χάσαμε, είναι νεκροί»: Τραγικές ώρες για τον Μπουράκ Χακί μετά τον σεισμό στην Τουρκία, δεν μπορεί να συνέλθει

Θύματα θρηνεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι του Μπουράκ Χακί.

Ο Μπουράκ Χακί έκανε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο «Πάμε Δανάη!», καθώς ανάμεσα στα θύματα του σεισμού βρέθηκαν και τα ξαδέρφια της συντρόφου του…

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι το λιγότερο 2.900 κτήρια κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός… Φυσικά λυπάμαι πάρα πολύ. Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε κάποιους φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί», είπε αρχικά ο Τούρκος ηθοποιός.

Ο Μπουράκ Χακί είπε στη συνέχεια: «Υπάρχουν και κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες όπου ακόμα τις αναζητούν, όπως επίσης και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές. Δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι, αλλά προσπαθούμε να τους βρούμε. Έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp όπου προσπαθούμε να βρούμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης. Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν».
«3.000 κτήρια έχουν καταρρεύσει. Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι, κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία καταστροφή, μία μεγάλη καταστροφή. Δεν μπορείς να φανταστείς… Όταν είσαι μακριά δεν μπορείς να φανταστείς το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις.

Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτήρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν έναν μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται γι’ αυτό. Αλλάζουν τα κτήρια. Η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται. Αλλά αυτές οι πόλεις της Ανατολίας δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», δήλωσε επίσης ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός.

Τα πιο σημαντικά