Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
διεθνήΤουρκία: Το σπαρακτικό αντίο μητέρας στο νεκpό παιδί της - «Ένα τελευταίο...

Τουρκία: Το σπαρακτικό αντίο μητέρας στο νεκpό παιδί της – «Ένα τελευταίο φιλί στην κόρη μου»

Η εικόνα της μητέρας που λέει το τελευταίο αντίο στο παιδί της είναι από τις πιο συγκινητικές και συνάμα πιο αποκαρδιωτικές της τραγωδίας που εκτυλίσσεται σε Τουρκία και Συρία

Μία μητέρα με καταγωγή από τη Συρία που έχασε την κόρη της στον φονικό σεισμό στα νοτιανατολικά της Τουρκίας συγκλονίζει όταν ζητάει από τους διασώστες να αποχαιρετίσει το παιδί της.

Είναι οι στιγμές που ακόμα και οι πιο δυνατοί λυγίζουν και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Ρεϊχανλί και η μητέρα που τα στοιχεία της δεν έχουν γίνει γνωστά απαθανατίστηκε να κοιτάει με απόγνωση την νεκρή κόρη της λίγο πριν το άψυχο σώμα της μεταφερθεί στην γενέτειρά της με ένα βαν προκειμένου να γίνει η κηδεία της. «Ένα τελευταίο φιλί στην κόρη μου», ακούγεται να λέει στους διασώστες.

syria mitera syria mitera mak

Εκείνοι σεβόμενοι την επιθυμία της, την άφησαν για λίγο μαζί της και αφού της φίλησε για τελευταία φορά το χέρι την αποχαιρέτισε για πάντα. Στη συνέχεια η γυναίκα ακούμπησε το κεφάλι της στο πλάι του βαν, ενώ κρατούσε με δύναμη το χερούλι του αυτοκινήτου μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το αγαπημένο της παιδί.

Αυτές οι εικόνες μένουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό όλων και πόσω δε μάλλον εκείνων που μένουν πίσω και πρέπει να διαχειριστούν τις απώλειες των δικών τους ανθρώπων…

Τα πιο σημαντικά