Τουρκία: «Η Ελλάδα κλέβει το πετρέλαιο της Τουρκίας στην Θάσο»

21 Δεκεμβρίου, 202110:35 ΜΜ
More videos

Σαϊγκί Οζτούρκ

Η Ελλάδα κλέβει και η Τουρκία παρατηρεί

Πάνε μέρες πια που στα βενζινάδικα έχει μόνιμα ουρά. Ανεβαίνει το δολάριο και ανεβαίνουν και οι τιμές των καυσίμων. Την περασμένη Τετάρτη το πετρέλαιο στην Κωνσταντινούπολη ήταν 11,50  λίρες, στην Μαλάτια 11,68 και στο Βαν 11,83. Χτες πάλι έγινε μία μεγάλη αύξηση. Με την αύξηση των καυσίμων όλοι οι κλάδοι περνάνε δύσκολες μέρες. Οι τιμές αλλάζουν ακόμη και εντός της μέρας.

Η Ελλάδα βγάζει από τα ανήκοντα στην Τουρκία χωρικά ύδατα της Θάσου 4.000 βαρέλια στην μέρα. Τα βγάζει η Ελλάδα και τα χρησιμοποιεί η Ελλάδα. Και μάλιστα δεν αντιμετωπίζει κανένα εμπόδιο σε αυτό. Κι όμως για αυτά που γίνονται στο νησί, στο παρελθόν είχε συγκληθεί και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και είχε βγάλει ανακοίνωση. Ενώ η Ελλάδα είχε τερματίσει αμέσως την εξόρυξη πετρελαίου.

Η ελληνική ενεργειακή εταιρεία Energean το 2009 άρχισε εργασίες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στα τουρκικά χωρικά ύδατα της Θάσου. Μεταξύ των συνεταίρων της ελληνικής ενεργειακής εταιρείας είναι και η ισραηλινή εταιρεία Kerogen Capital. Από εργασίες που έγιναν το 2015 βορειοδυτικά της Θάσου στα 4,32 μίλια (8km) η Ελλάδα απέσπασε θετικά αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις πού βρίσκονται εντός των 6 μιλίων τουρκικών χωρικών υδάτων και βρήκε πετρέλαιο. Η Ελλάδα που την ίδια χρονιά άνοιξε 4 ακόμη πετρελαιοπηγές,  στις μέρες μας έχει φτάσει αυτό τον αριθμό στις 11.

Από αυτά βγάζει 4.000 βαρέλια τη μέρα. Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ, παραθέτοντας τα τεκμήρια μπροστά μας ανέφερε τα εξής :

“Στην περιοχή υπάρχουν αποθέματα 111 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου που ανήκουν στην Τουρκία. Η Ελλάδα και το Ισραήλ που επί 6,5 χρόνια επιχειρούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα έχουν κλέψει μέχρι σήμερα 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο μας και συνεχίζουν να κλέβουν. Κι όμως σύμφωνα με το σύμφωνο της Βέρνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει έρευνες και εξορύξεις πετρελαίου πέραν των δικών της χωρικών υδάτων”.
……..
……..
https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/saygi-ozturk/yunanistan-caliyor-turkiye-seyrediyor-6838877/

21/12/2021

Πηγή: tourkikanea.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News