Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
διεθνήΤου έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει: Πρόωρο μωρό γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες...

Του έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει: Πρόωρο μωρό γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες και βγήκε νικητής στη μεγάλη μάχη για τη ζωή

Οι γιατροί του έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει. Ο μικρός Lucas όμως είναι ένας μεγάλος μικρός μαχητής και τα κατάφερε. Γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 539 γραμμάρια, πάλεψε για τη ζωή του και βγήκε νικητής.

57701 liver 1

H μητέρα του αγοριού, Sarah Chialton, είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη μέχρι που παρατήρησε μια ασυνήθιστη έκκριση στις 23 εβδομάδες. Όταν πήγε στο νοσοκομείο για να ελέγξει αν όλα είναι καλά, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι είχε διαστολή 2 εκατοστών, παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόταν πόνους ή συσπάσεις.

«Μου είπαν ότι το μωρό μου είχε 15% πιθανότητα επιβίωσης. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι ήμουν συγκλονισμένη», είπε η Sarah. Όταν γεννήθηκε ο μικρούλης ήταν πάρα πολύ μικρός και εύθραυστος. «Θυμάμαι μόνο έναν από τους γιατρούς να λέει “αναπνέει, αναπνέει” και έτσι τον έφεραν δίπλα μου. Ήταν μια σταλίτσα και το λυπόταν η ψυχή σου» συμπλήρωσε η μητέρα.

123645341 5436f727 4530 4edc 9a98 07cfc70f2c55 1

Ο Lucas πέρασε 142 ημέρες στο νοσοκομείο αφού υπέστη έξι διαφορετικές λοιμώξεις, δύο καταρρεύσεις πνευμόνων καθώς και χρειάστηκε αρκετές μεταγγίσεις αίματος.

Την Κυριακή, όμως, η Sarah κατάφερε να πάρει το αγοράκι της για πρώτη φορά στο σπίτι. Ο μικρούλης τώρα ζυγίζει 3,7 κιλά και η μαμά του νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη που το μωράκι της είναι ζωντανό και στην αγκαλιά της. Όπως δήλωσε, ήθελε να μοιραστεί την ιστορία της για να δώσει κουράγιο και σε άλλους γονείς που βιώνουν κάτι αντίστοιχο και τους συμβουλεύει να μην χάνουν τις ελπίδες τους.

prow 1

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά «Η ελπίδα είναι το μόνο που είχα από την αρχή και λειτούργησε».

Τα πιο σημαντικά