Τούρκοι ισοβίτες δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής από τον λαχανόκηπο

18 Σεπτεμβρίου, 2017 7:44 ΠΜ
More videos

Οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι ηλικίας 33 και 24 χρόνων είχαν συλληφθεί πριν από δυο χρόνια, την ώρα που μετέφεραν μεγάλο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών από την πατρίδα τους και είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Το καθεστώς κράτησης των Αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, αποδείχθηκε ιδιαίτερα… χαλαρό για δυο βαρυποινίτες δουλεμπόρους που εκμεταλλεύτηκαν τη συμμετοχή τους σε εργασίες στον… λαχανόκηπο για να γίνουν καπνός!

Στις φυλακές Κασσάνδρας οι κρατούμενοι κάνουν αγροτικές εργασίες

Οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι ηλικίας 33 και 24 χρόνων είχαν συλληφθεί πριν από δυο χρόνια, την ώρα που μετέφεραν μεγάλο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών από την πατρίδα τους και είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Παρά την βαριά ποινή τους, όμως, αποφασίστηκε –άγνωστο για ποιο λόγο- να την εκτίσουν στο αγροτικό κατάστημα, όπου οι συνθήκες φύλαξης δεν είναι τόσο αυστηρές όσο στις κανονικές φυλακές!

Έτσι, μετήχθησαν στην Κασσάνδρα ο πρώτος τον περασμένο Μάρτιο και ο δεύτερος τον Ιούλιο. Φαίνεται, όμως, ότι δεν άργησαν να οργανώσουν την απόδρασή τους και την κατάφεραν ξεφεύγοντας από την επιτήρηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων που επέβλεπαν τις αγροτικές εργασίες στον κήπο με τα λαχανικά!

Στις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής οι έγκλειστοι είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή στην καταμέτρηση των κρατουμένων, αλλά ήδη είχαν περάσει πολλές ώρες, με αποτέλεσμα οι δυο δραπέτες να βρίσκονται πια μακριά όταν ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

[protothema] []