Δείτε πως πρέπει να φορτίζετε σωστά το κινητό σας για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία.

23 Ιουλίου, 20165:52 ΜΜ
More videos

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς εκνευριζόμαστε με την μπαταρία του κινητού μας, που με το ζόρι κρατάει μια ολόκληρη μέρα. Εν μέρη, όμως, αυτό είναι και δικό μας λάθος, γιατί φορτίζουμε το κινητό μας με τον λάθος τρόπο.

Σύμφωνα με το businessinsider πολλοί από εμάς πιστεύουμε, ότι φορτίζοντας συνέχεια και για λίγη ώρα το κινητό μας, θα καταστρέψουμε την μπαταρία του και ότι είναι καλύτερο να το φορτίζουμε, όταν κλείσει από μπαταρία.

Αυτή η αντίληψη είναι απόλυτα λανθασμένη.

1

r. nial bradshaw/Flickr

Στην πραγματικότητα, μια ιστοσελίδα από την εταιρία μπαταριών Cadex, που ονομάζεται Battery University, εξηγεί με  λεπτομέρειες πώς οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων, που υπάρχουν στα κινητά μας είναι ευάλωτες στην δική τους εκδοχή του “στρες.”

Αν θέλετε να διατηρήσετε την μπαταρία του κινητού σας σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές.

Μην αφήνετε το κινητό στην πρίζα, όταν είναι πλήρως φορτισμένο.

Σύμφωνα με το Battery University, αν αφήνετε το κινητό στην πρίζα, ενώ είναι φορτισμένο, όπως συμβαίνει κατά την διάρκεια της νύχτας, μπορεί να αποδειχθεί κακό για την κατάσταση της μπαταρίας μακροπρόθεσμα.

Όταν το κινητό είναι 100% φορτισμένο και παραμείνει στην φόρτιση, η μπαταρία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού στρες και φθείρονται οι χημικές ενώσεις μέσα στην μπαταρία.

“Όταν το κινητό είναι πλήρως φορτισμένο,αφαιρέστε την μπαταρία από την συσκευή φόρτισης. Αυτό θα βοηθήσει την μπαταρία να χαλαρώσει. Και εσείς θα κουραζόσασταν, αν δουλεύατε ασταμάτητα”, αναφέρει το Battery University.

2

Skye Gould/Tech Insider

Βασικά, προσπαθήστε να μην φορτίζετε την μπαταρία στο 100%.

Σύμφωνα με το Battery University, “οι μπαταρίες δεν χρειάζεται να είναι 100% φορτισμένες, ούτε είναι σχεδιασμένες για αυτόν τον σκοπό. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην φορτίζετε πλήρως την μπαταρία, γιατί την διατρέχει μια υψηλή τάση ρεύματος.”

Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αν θέλετε να κρατήσετε το κινητό φορτισμένο όλη μέρα, αλλά αν απλά το βάζετε στην φόρτιση όποτε μπορείτε κατά την διάρκεια της μέρας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

3

Βάλτε το κινητό να φορτίσει όποτε μπορείτε.

Από ότι φαίνεται είναι καλύτερο για την μπαταρία, αν βάζετε το κινητό σας να φορτίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην μέρα, παρά να το βάζετε μόνο, όταν δεν έχει καθόλου μπαταρία.

Το να βάζετε το κινητό να φορτίζει, όταν έχει χάσει το 10% της φόρτισης είναι το καλύτερο, αλλά επειδή για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι πρακτικό, απλά βάλτε το κινητό σας να φορτίσει όποτε μπορείτε.

4

C2H 50H/YouTube

Κρατήστε την μπαταρία σε δροσερό περιβάλλον.

Οι μπαταρίες του κινητού είναι τόσο ευαίσθητες στην ζέστη, που η ίδια η Apple συμβουλεύει να αποφεύγουμε κάποιες θήκες, που απομονώνουν την θερμότητα από τα iPhone, όταν τα φορτίζουμε. “Αν παρατηρήσετε, ότι το κινητό σας αρχίζει και ζεσταίνεται, ενώ το φορτίζετε, βγάλτε την θήκη.”

Πηγή: businessinsider

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News