Τόσκας: «Δεν είναι αθώες αυτές οι πυρκαγιές»

23 Ιουλίου, 2018 9:14 ΜΜ
More videos

Τόνισε ότι δίνεται ηρωική μάχη για να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες – Πρόσθεσε ότι τα καναντέρ είναι αποτελεσματικά μετά τη συντήρηση στις ΗΠΑ – Εξήρε την ηρωική προσπάθεια των εναέριων και επίγειων δυνάμεων

Για άμεση και οργανωμένη αντίδραση του μηχανισμού για την μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Κινέτα από το μεσημέρι έκανε λόγο έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε ο υπουργός γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να μην υπάρξουν θύματα, υπογραμμίζοντας ότι «πάνω από όλα είναι η αξία του ανθρώπου».

Ο κ.Τόσκας προσδιόρισε γεωγραφικά το σημείο που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, επισημαίνοντας: «το κύριο χωριό της Κινέτας είναι νοτίως. Υπάρχουν όμως και συνοικισμοί βορείως κι εκεί υπάρχει πρόβλημα, καθώς βρίσκονται σπίτια με πολλά χορτάρια γύρω γύρω και δεν ξέρουμε αν έχουν καθαριστεί».

«Υπάρχουν γλώσσες που έχουν περάσει κάτω από την Εθνική Οδό και έχουν πάει στο νοτιότερο σημείο. Εκεί δίνεται η μάχη της πυροσβεστικής για να μην προχωρήσουν οι αυτές οι γλώσσες και να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς», σημείωσε ο υπουργός.

Ακόμη, επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες επιχειρούν τα εναέρια μέσα, καθώς εφοδιάζονται με νερό από τη φουρτουνιασμένη -όπως την χαρακτήρισε- θάλασσα, αφού οι άνεμοι φτάνουν τα 7 Μποφόρ.

«Τα καναντέρ είναι αποτελεσματικά μετά τις συντηρήσεις που έγιναν στην Αμερική το χειμώνα. Αλλά και τα υπόλοιπα αεροσκάφη είναι παλιά, όμως αποτελεσματικά και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ελεγχθεί η κατάσταση. Οι πυροσβέστες κάνουν ηρωική προσπάθεια», τόνισε.