Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2024
Ελλάδα«Τόσα καλοκαίρια»: Η ιστορία του τραγουδιού του Δάκη που έγινε... κατά λάθος...

«Τόσα καλοκαίρια»: Η ιστορία του τραγουδιού του Δάκη που έγινε… κατά λάθος το πρώτο ελληνικό βίντεο κλιπ

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο, και όχι μόνο, η απώλεια του Δάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Δάκης είχε χαρίσει και σπουδαίες ερμηνείες του και σε ελληνικές ταινίες, που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων.

Ποιος δεν έχει παρακολουθήσει τη θρυλική ελληνική ταινία του Γιαννη Δαλιανίδη “Γοργόνες και Μάγκες”, στην οποία πρωταγωνιστούν σπουδαία ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Λάκης Κομνηνός, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Φαίδων Γεωργίτσης κ.α.

Και ποιος φυσικά δεν θυμάται την θρυλική σκηνή όπου η υπέροχη, αιθέρια Μαίρη Χρονοπούλου χορεύει με τον γοητευτικό Λάκη Κομνηνό στα σοκάκια του νησιού, τη διαχρονική επιτυχία “Τόσα Καλοκαίρια” που συνέθεσε ο Μίμης Πλέσσας και ερμήνευσε ο Δάκης.

Γοργόνες και Μάγκες: Η άγνωστη ιστορία του τραγουδιού του Δάκη “Τόσα καλοκαίρια”

Το θρυλικό μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ είναι γυρισμένο το 1967 στην Υδρα, ο Δαλιανίδης όμως έχει επιλέξει άγνωστες τοποθεσίες του νησιού, καθώς υποτίθεται πως επρόκειτο για ένα μικρό, ασήμαντο νησάκι το οποίο ήθελαν να αξιοποιήσουν τουριστικά.

Τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας -που γίνονται όλα διαχρονικές επιτυχίες- γράφει ο Μίμης Πλέσσας, ενώ οι στίχοι είναι του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Μαρινέλλα και ο Δάκης, που το όνομά του δεν υπάρχει στις αφίσες, καθώς ο ίδιος δεν εμφανίζεται στην ταινία, αφού τότε είχε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στα γυρίσματα. Ακούμε μόνο τη φωνή του στο αγαπημένο ερωτικό κομμάτι “Τόσα Καλοκαίρια”, ενώ βλέπουμε τη Μαίρη Χρονοπούλου και τον Λάκη Κομνηνό σε ταμπλό βιβάν και σε χορογραφία.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης με το “Τόσα Καλοκαίρια” δημιουργεί έτσι το πρώτο ελληνικό βίντεο κλιπ στον κινηματογράφο με αυτό τον τρόπο και η σκηνή καταγράφεται στην ιστορία του ελληνικού σινεμά.

Τα πιο σημαντικά