Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
διάφοραΤοπαλούδη: «Είναι δuνατόν να πάροuμε τα χρńματα και να πλοuτiσουμε από το...

Τοπαλούδη: «Είναι δuνατόν να πάροuμε τα χρńματα και να πλοuτiσουμε από το αiμα του παιδιού μας;» – Το ξέσπασμα του πατέρα

Η άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο πέντε χρόνια μετά συνεχίζει να συγκλονίζει για την αγριότητά της. Η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας κατέθεσε αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της, ζητώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ

Αν μία μάνα διάβαζε αυτά που έγραψε στην ανάρτησή της η μάνα της Ελένης, είμαι σίγουρος ότι θα δάκρυζε” είπε αρχικά ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης και συνέχισε: “Δεν έχουμε πειράξει τίποτα από το δωμάτιο της Ελένης. Είναι τα πράγματά της εκεί κι έχουμε κάνει κι έναν άλλο χώρο. Έχω κρατήσει τις τελευταίες μασημένες τσίχλες της, τις τρίχες από τη βούρτσα και το τελευταίο αποτσίγαρο. Ακόμα και τα φρούτα που είχε στο ψυγείο της. Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να είμαστε κοντά στην ελληνική κοινωνία, αρκεί αυτοί που κυβερνούν να ακούνε αυτά τα σπαρακτικά μηνύματα“, επισήμανε ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης στην εκπομπή Super Κατερίνα.
Το μεγαλύτερο ποσό της αποζημίωσης που διεκδικούμε θα δοθεί σε δράσεις κατά της βίας των γυναικών. Το ποσό είναι αιματοβαμμένο, όποιο ποσό κι αν επιδικαστεί. Το κορίτσι μας το βασάνισαν επί ώρες και το αίμα του πότισε όλα τα δωμάτια του κολαστηρίου. Είναι δυνατόν να πάρουμε εμείς αυτά τα χρήματα και να πλουτίσουμε από το αίμα του παιδιού μας; Είναι ντροπή” πρόσθεσε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Η Ελένη Τοπαλούδη τεταρτοετής φοιτήτρια Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο στις 28 Νοεμβρίου 2018 βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άντρες στη Ρόδο.

Ύστερα από πολύμηνη δίκη, οι δολοφόνοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς, στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της, κάτι που οδήγησε τους δύο άντρες να μεταφέρουν το σώμα της στην παραλία σε κοντινή περιοχή και να την πετάξουν στη θάλασσα. Με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον ιατροδικαστή έγινε γνωστό ότι η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή. Το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που “ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία”. Ύστερα από πτώση σε βράχια, που προκάλεσαν οι δύο άντρες, έχασε εντελώς τις αισθήσεις της λόγω σοβαρού τραύματος και πνίγηκε στη θάλασσα.

Τα πιο σημαντικά