Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤόνια Σωτηροπούλου: «Είναι οπıσθοδρομική η στάση της Εκκλησίας, πράττουν αντίθετα από αuτό...

Τόνια Σωτηροπούλου: «Είναι οπıσθοδρομική η στάση της Εκκλησίας, πράττουν αντίθετα από αuτό που πρεσβεύουν»

«Όταν κάποιος έχει το χρίσμα από τον Θεό, πρέπει να προάγει αυτό που λέει η θρησκεία μας, δηλαδή την αγάπη, την κατανόηση, την ισότητα»

«Είναι οπισθοδρομική η στάση της Εκκλησίας, πράττουν αντίθετα από αυτό που πρεσβεύουν» ανέφερε η Τόνια Σωτηροπούλου για τη στάση των ιερέων απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (15/2) έξω από τη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου και μίλησε στις κάμερες.

«Ήταν μία μεγάλη γιορτή, περάσαμε καταπληκτικά στο Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα και επιτέλους έγινε πράξη. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τους ανθρώπους γύρω μου που πάλεψαν τόσο πολύ για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά η Τόνια Σωτηροπούλου.

Δείτε το βίντεο«Είναι εκσυγχρονισμός και πάνω απ’ όλα είναι Δικαιοσύνη και Ισότητα», τονίζει η ηθοποιός στα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πειράζει παιδιά. Όποιος είναι ομοφοβικός ή οπισθοδρομικός και δεν αντιλαμβάνεται ως ίσο τον απέναντί του, κρίνοντας ότι επειδή ο ίδιος είναι ετεροφυλόφιλος έτσι θα πρέπει να είναι και όλοι οι άλλοι γύρω του, είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψει με τον εαυτό του», σχολιάζει αμέσως μετά η Τόνια Σωτηροπούλου για τα επικριτικά μηνύματα που δέχθηκε στα social media όταν πήρε θέση υπέρ του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου.

«Είναι οπισθοδρομική η στάση της Εκκλησίας. Όταν κάποιος έχει το χρίσμα από τον Θεό, πρέπει να προάγει αυτό που λέει η θρησκεία μας, δηλαδή την αγάπη, την κατανόηση, την ισότητα. Εμένα μου ξενίζει το ότι πράττουν κάποιοι άνθρωποι της Εκκλησίας ενάντια σε αυτό που πρεσβεύουν. Ποια είμαι εγώ να κρίνω εάν θα έχει ένας άνθρωπος να τεκνοποιήσει;», απαντά σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων η Τόνια Σωτηροπούλου.

Τα πιο σημαντικά