“Τον νυμφώνα Σου βλέπω..”, τι κοινό έχει το τροπάριο της Μ. Δευτέρας με την Ελλάδα του 2016;

24 Απριλίου, 2016 11:59 ΜΜ
More videos

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και η Εκκλησία μας ψάλλει την Ακολουθία του Νυμφίου, όπως και το συγκινητικό τροπάριο: «Τον νυμφώνα Σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον, και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ. Λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδότα, και Σώσον με».

image002(2308)

Σε νεοελληνική απόδοση το τροπάριο αυτό λέει: «Σωτήρα μου, βλέπω στολισμένο το σπίτι του γάμου, αλλά δεν έχω κατάλληλα ρούχα για να μπω μέσα. Κάνε λαμπερή τη στολή της ψυχής μου, Εσύ που δίνεις το Φως, και Σώσε με.»

Στα ιερά κείμενα θεωρείται ιεροσυλία οποιαδήποτε παρεμβολή, παράφραση ή παρερμηνεία επιχειρεί ο οιοσδήποτε. Θα μας επιτρέψει όμως ο καλοπροαίρετος αναγνώστης να πούμε ότι ο θρησκευόμενος λαός μας, σε μία ιστορική καμπή της ιστορίας του, λόγω της ανάλγητης και απάνθρωπης οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν εις βάρος των Ελλήνων οι εραστές της καταστροφής των, στο πίσω μέρος του μυαλού του σιγοψιθυρίζει τη φράση: «Τον νυμφώνα σου βλέπω, Λαέ μου εφθαρμένον…».

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί, όπως λέει το τροπάριο: «και ένδυμα ουκ έχω ίνα εισέλθω εν αυτώ» (δεν έχω κατάλληλα ρούχα για να μπω μέσα)!

Και διερωτάται ο καλόπιστος αναγνώστης: «Και που να βρει σήμερα ο λαός μας ρούχα να ντυθεί, φαγητό να φάει ή κάποιο κεραμίδι για να βάλει το κεφάλι του μέσα, αφού οι κυβερνώντες τουπήραν και το τελευταίο ευρώ με τα χαράτσια;»

Μας επέβαλαν ένα καθεστώς οικονομικής –και εθνικής – κυριαρχίας όλοι όσοι επί χρόνια τώρα υπέθαλπαν την οικονομική κρίση και τελικώς την επέβαλαν στην Ελλάδα με δικούς τους κανόνες, ώστε ο λαός μας από ευτυχισμένος να γίνει αξιοθρήνητος και δυστυχισμένος.

Να μη μπορεί δηλαδή να αντιδράσει στα όποια μέτρα μάς υποχρεώνουν να λάβουμε οι κύριοι αυτοί, μόνον και μόνο για να θησαυρίσουν περισσότερο κάποια ευρωπαϊκά τραπεζικά τζάκια και άσε τον ελληνικό λαό να υποφέρει!

Μια άποψη από το sakketosaggelos.gr