Τον κορόιδεψαν που αγόρασε αυτό το παλιό γκαράζ αλλά τώρα τον ζηλεύουν όλοι!

11 Δεκεμβρίου, 20155:31 ΜΜ

Η μόδα των μικρών σπιτιών κερδίζει συνεχώς έδαφος και χιλιάδες άνθρωποι αρχίζουν να μικραίνουν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους για ένα πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής. Η ιδέα ‘το λιγότερο είναι περισσότερο’ έχει γίνει γνωστό σε πολλούς.

Η απλούστερη ζωή έχει τα οφέλη της αφού ζεις μόνο με τα βασικά. Επιπλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς για υποθήκες. Ο Jeremie Buchholtz, φωτογράφος, όταν ανακάλυψε ότι τα σπίτια στο Παρίσι είναι ακριβά,άρχισε να ψάχνει στο Μπορντό.

Επειδή η δουλειά του απαιτεί να ταξιδεύει συχνά, σκέφτηκε ότι ήθελε κάτι μικρό και άνετο αλλά και λειτουργικό. Με έκπληξη είδε ότι και πάλι τα σπίτια εκεί, αν και φθηνότερα από το Παρίσι, ήταν ακριβά για τις οικονομικές δυνατότητες του.

Στάθηκε τυχερός όταν βρήκε μια λίστα από αζήτητα παλιά γκαράζ που κόστιζαν 107.000 δολάρια για 40 τετραγωνικά. Η τιμή ήταν καλή αφού τα σπίτια εκεί στοιχίζουν το διπλάσιο. Όλοι τον κορόιδεψαν αλλά αυτός είδε τις δυνατότητες του νέου του τόπου.

Ακολούθησε το ένστικτό του και με την βοήθεια της  αρχιτεκτονικής εμπειρίας του  Fabre/deMaren’s μεταμόρφωσε το μέρος σε ένα υπέροχο έργο τέχνης και ένα από τα πιο εκπληκτικά μικρά σπίτια που έχουμε δει ποτέ.

Το παλιό γκαράζ δεν έχει ιδιαίτερη θέα αλλά είναι κοντά στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

Το εσωτερικό χρειάζεται πολύ δουλειά αλλά όταν οι αρχιτέκτονες μπήκαν μέσα …

…τώρα έχει και τα δυο – όμορφο σπίτι και ένα στούντιο διαμέρισμα που το ζηλεύουν πολλοί.

Ξόδεψε 187.362 δολάρια αλλά αν σκεφτείτε πόσα πλήρωσε για την ιδιοκτησία, αξίζει, ιδιαίτερα που τώρα οι αξίες διπλασιάστηκαν.

Οι άνθρωποι ανησυχούσαν ότι θα ζει σε ένα καταθλιπτικό σκοτεινό σπίτι. Αλλά προς μεγάλη τους έκπληξη, ο τόπος είναι γεμάτος φως. Έχει  μια μοναδική συρόμενη πόρτα επίσης.

Το μικρό σπιτάκι έχει κουζίνα,τραπεζαρία,καθιστικό, χώρο εργασίας μπάνιο και ένα χώρο για ύπνο. Ποιος θα το πίστευε ότι έχει χώρο για όλα αυτά;

Ένα άλλο αριστούργημα είναι η ιδέα το ‘δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο’ σε μορφή κύβου που κρύβει το μπάνιο και τον χώρο για ντύσιμο και οδηγεί ακριβώς από πάνω στον χώρο για ύπνο.

Έχει και χώρο για να κάνει συγκεντρώσεις.

Χτίζοντας έναν κύβο εξοικονομείται χώρος για το καθιστικό αλλά μεγιστοποιεί και το χώρο μέσα στον κύβο. Εκπληκτική ιδέα!

Τι μέρος!

Το ύψος του κύβου δίνει στον Buchholtz δυνατότητα για προσωπική ζωή αλλά λειτουργεί και σαν διαχωριστικό ανάμεσα στο καθιστικό και το χώρο για ύπνο.

Ήταν λαμπρή ιδέα να μεταμορφώσει αυτό το άσχημο γκαράζ σε κάτι…

…τόσο μικρό αλλά αποκλειστικό στην Νότια Γαλλία.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο! Αφού σας δείχνει τη πόλη του Μπορντό, στην συνέχεια βλέπετε το εκπληκτικό σπιτάκι.

Πηγή: Kirsten Dirksen

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News