Τον εξοπλισμό του δωρίζει σε ιδρύματα των Χανίων το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit»

4 Μαρτίου, 2018 10:24 ΠΜ
More videos

Σε ιδρύματα της πόλης των Χανίων μέσω δωρεάς προς τον δήμο, θα δοθεί το σύνολο του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του κρουαζιερόπλοιου «Silver Spirit», που για το λόγο αυτό κατέπλευσε το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Σούδας.

Στις κοινωνικές δομές του δήμου, θα δοθούν 4.652 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, κρεβάτια, μονάδες γυμναστηρίου καθώς και είδη οικιακής χρήσης.

«Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες και σε άλλα σημεία του κόσμου. Τώρα κάνομε ανάλογη κίνηση και στην Ελλάδα, θέλοντας να ευχαριστήσομε την τοπική κοινωνία για την φιλοξενία που μας παρέχει. Ο εξοπλισμός του πλοίου είναι του 2009 και παραδίδεται για τις ανάγκες των ιδρυμάτων», επεσήμανε μεταξύ άλλων κατά την τελετή παράδοσης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σπύρος Αλπέρτης, που παράλληλα αναφέρθηκε στις σημαντικές, όπως είπε, προσπάθειες που καταβάλλει η περιοχή των Χανίων στον τομέα της κρουαζιέρας.

Η διαδικασία της φόρτωσης των ειδών που βρισκόταν σε κοντέινερ, ξεκίνησε με την βοήθεια γερανού λίγο μετά τον κατάπλου του, και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, όταν και το πλοίο θα αποπλεύσει για το Παλέρμο της Ιταλίας, όπου και θα δεξαμενισθεί για την ριζική του ανακαίνιση ώστε να επανέλθει στα δρομολόγια κρουαζιέρας το 2019.

Το μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος πλοίο, είναι ιδιοκτησία της εταιρίας «Silversea Cruises» και πραγματοποιεί τακτικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, έχοντας ως σταθμό και το λιμάνι της Σούδας.

Στην τελετή παράδοσης του υλικού του πλοίου, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κώστας Μανωλικάκης και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, που προσέφερε σε εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείες αναμνηστική πλακέτα, καθώς και μια γκραβούρα από την παλιά πόλη των Χανίων.

«Είμαστε ευγνώμονες και βεβαιώνουμε ότι αυτά τα αντικείμενα θα εξοπλίσουν χώρους δημοτικούς, ιδρύματα και ανθρώπους που τα χρειάζονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων, που παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλουν οι τοπικοί φορείς και υπηρεσίες για την ενίσχυση της κρουαζιέρας στα Χανιά.

[neakriti]

Ακολουθήστε μας στο facebook: