Την αποκάλεσαν χοντρή και γελούσαν μαζί της στο γυμναστήριο. Η απάντησή της; Αποστομωτική!

20 Ιουλίου, 2015 6:16 ΜΜ
More videos

Της Θένιας Παφραλίδου

Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν κάποιο θέμα με το σώμα τους. Κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, μετράμε τις ατέλειες μας και ευχόμαστε να ήμασταν διαφορετικές. Οι γυναίκες σκέφτονται πως η κοιλιά τους είναι πλαδαρή, τα μπράτσα τους κρέμονται, το πόδια τους είναι χοντρά, τα οπίσθια τους είναι ανύπαρκτα ή τεράστια, το στήθος τους είναι πολύ μικρό ή πολύ πεσμένο… Και η λίστα αυτή όλο και μεγαλώνει. Βασίζουμε την κριτική μας σε αυτό που μας παρουσιάζουν τα media ως όμορφο. Πολύ αδύνατα, συνήθως ανορεκτικά μοντέλα, κερωμένα με απόλυτη ακρίβεια, με συμμετρικά χαρακτηριστικά και πρόσωπα καλυμμένα με makeup. Τι γίνεται λοιπόν, όταν συνειδητοποιείς πως το τέλειο που μας δίδαξαν, δεν είναι εν τέλει και τόσο τέλειο; Ξεκινάς να αγαπάς τον εαυτό σου για αυτό ακριβώς που είναι!

Αυτό ακριβώς έκανε και η Loey Lane παρουσιάζοντας στο κανάλι της στο YouTube μια σειρά εμφανίσεων με μαγιό για εύσωμες γυναίκες. Βιντεοσκόπησε δυο λεπτά και επτά διαφορετικά σύνολα, ενώ παράλληλα μιλούσε με λόγια αγάπης για τον εαυτό της. Ομολογεί πως υπέφερε με το βάρος της και τις διατροφικές διαταραχές, όμως πλέον το έχει ξεπεράσει, επιλέγοντας να είναι περήφανη για αυτό που είναι. Έχει επικεντρωθεί στα θετικά στοιχεία του εαυτού της και όχι σε αυτό που πιστεύουν κάποιοι άλλοι πως θα έπρεπε να είναι. Η Loey γνωρίζει πως το σώμα της είναι δυνατό και υγιές και βλέπει την ομορφιά σε αυτό. Το μήνυμά της αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.

Όμως γιατί να μην το πάμε ακόμη παραπέρα; Οι γυναίκες πρέπει να προκαλούν καθημερινά τον εαυτό τους να φτάσει στα όρια αυτού που έχει κριθεί ως κοινωνικά αποδεκτό σχετικά με το σώμα τους. Γιατί μας πιέζουν να αφαιρέσουμε τις τρίχες από κάθε πιθαμή του κορμιού μας; Γιατί καλύπτουμε τα πρόσωπά μας με χημικές ουσίες και χρώματα για να «τελειοποιήσουμε» τα χαρακτηριστικά μας και το δέρμα μας; Γιατί δένουμε σφιχτά ζωνάρια γύρω από θώρακά μας και τιράντες στους ώμους μας σε μια προσπάθεια να κατακτήσουμε το αναπόφευκτο; Γιατί δεν έχουμε ερωτηθεί ποτέ για όλο αυτό το ψέμα μέσα στο οποίο έχουμε παγιδευτεί;  Το βίντεο αυτό είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, μια ανάσα καθαρού αέρα. Όσο θα στηρίζουμε και θα ενθαρρύνουμε όλες τις Loey Lane εκεί έξω, οι γυναίκες θα χορεύουν με μια κομψή ελευθερία πριν καν το καταλάβουμε!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το ώστε να συμβάλλεται κι εσείς στη διάδοση αυτού του σημαντικού μηνύματος!