Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
διάφοραΤον απήγαγαν στα 3 του, τον έδωσαν για υιοθεσία και ξανά βρήκε...

Τον απήγαγαν στα 3 του, τον έδωσαν για υιοθεσία και ξανά βρήκε την αληθινή του οικογένεια 32 χρόνια μετά

Η ιστορία του 37χρονου Τζόναταν μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από ταινία. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, κατάφερε να λυτρωθεί μετά από μια μεγάλη και γεμάτη εμπόδια περιπέτεια.

Ο 37χρονος άνδρας από την Κολομβία, απήχθη από την αυλή του σπιτιού του όταν ήταν τριών ετών. Έπειτα από ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι, κατάφερε να ξανά βρει την οικογένειά του μετά από 32 χρόνια.

Η ιστορία εξαφάνισης του Τζόναταν

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1987, ο τρίχρονος τότε Τζόναταν έπαιζε με τον αδελφό του, Αλφόνσο, στον κήπο του σπιτιού τους, στη δυτική Μπογκοτά της Κολομβίας. Κάποια στιγμή, τους πλησίασε ένας οικογενειακός φίλος και τους πρότεινε να αγοράσουν καραμέλες. Ο Τζόναταν τον ακολούθησε και από τότε εξαφανίστηκε, χωρίς να αφήσει πίσω του ίχνος ζωής για τα επόμενα 32 χρόνια.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Χουάν Χιμένες, ήταν 5 ετών τότε, παρακολουθούσε από το παράθυρο του σπιτιού όταν ο άνδρας πήρε τον αδερφό του. Μεγάλωσε βλέποντας καθημερινά τον πόνο της μαμάς τους, Άννας, για την εξαφάνιση του μικρού γιου της.

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1994, ο ίδιος άνδρας εμφανίστηκε και πάλι στο σπίτι. Ισχυρίστηκε ότι τον είχε στείλει ο πατριός του Τζόναταν για να τον πάρει. Τους είπε ψευδώς ότι ο μικρός είχε υιοθετηθεί από μια οικογένεια στην Αμερική. Ο Χουάν ορκίστηκε πως θα ψάξει να τον ξανά βρει.

Τζόναταν: Ο αδερφός του μετακόμισε στις ΗΠΑ για να τον εντοπίσει

«Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα», δήλωσε ο Χουάν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 2007 για να εργαστεί ως ηθοποιός. «Μεγάλωσα βλέποντας τη μαμά να υποφέρει τόσο πολύ αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία μου, να προσπαθήσω να κάνω κάτι για αυτήν την κατάσταση».

Κάποια στιγμή, ο Χουαν κατάφερε να εντοπίσει, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, τον άνδρα που είχε απαγάγει το παιδί, όμως πέθανε πριν προλάβει να τον συναντήσει. Τότε, μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αναλύσεις DNA του πρότεινε να κάνει ένα τεστ, με την ελπίδα ότι θα έβρισκε τον αδελφό του και τα κατάφερε.

Τζόναταν: Η απάντηση του DNA

Το 2019, ο Χουάν έλαβε ένα μήνυμα από έναν 34χρονο δικηγόρο στη Νορβηγία. Όπως έγραψε στο γράμμα, τον είχαν υιοθετήσει σε ηλικία 4 ετών και προσπαθούσε να εντοπίσει για χρόνια τους βιολογικούς γονείς του. «Το αποτέλεσμα (του τεστ DNA) δείχνει ότι είσαι ετεροθαλής αδελφός μου, θείος ή ανιψιός»

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Χουάν πήγε στη Νορβηγία για να συναντήσει τον χαμένο του αδερφό, που πλέον ονομαζόταν Τζον. Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια επέστρεψαν στην Κολομβία. «Ήθελα πάντα να βρω την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολη η παιδική μου ηλικία, να μην γνωρίζω τίποτα για τη βιολογική οικογένειά μου», δήλωσε ο Τζόναταν.

Εξαιτίας της πανδημίας, έμεινε “παγιδευμένος” στην Κολομβία την τελευταία χρονιά, όπου βρήκε την ευκαιρία να μάθει ισπανικά και να γιορτάσει με την οικογένειά του και την κατενθουσιασμένη μητέρα του, όλα τα γενέθλια που είχαν χάσει.

«Δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω τα 32 χρόνια που χάσαμε. Αλλά μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα 32 τα πιο συναρπαστικά στη ζωή μας”», είπε ο Τζόναταν.

Τα πιο σημαντικά