Το ξενοδοχείο των σταρ στις Κάννες που κάθε χρόνο πλημμυρίζει από αστερία του κινιματογράφου

15 Μαΐου, 2015 1:52 ΠΜ
More videos

Πάνω στους βράχους του ακρωτηρίου Antibes, στη Νότια Γαλλία, στριμωγμένο ανάμεσα σε ένα πευκοδάσος και τη Μεσόγειο βρίσκεται το ξενοδοχείο Cap-Eden-Roc.

Είναι ένα παλάτι του παραδείσου, όπου το γαλάζιο της θάλασσας ανακατεύεται με το τυρκουάζ μια γιγαντιαίας πισίνας. Σε αυτό το μέρος δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο οι σταρ για το Φεστιβάλ των Καννών.


Η ιστορία του πολυτελούς ξενοδοχείου ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Χτίστηκε το 1870 σε στυλ Ναπολέων III και ήταν προορισμένο αρχικά για κατοικία συγγραφέων. Εγινε πολυτελές ξενοδοχείο το 1887 και φημίζεται γιατί εκτός από τα 118 χλιδάτα δωμάτια έχει καμπάνες και ιδιωτικά σπιτάκια.

Το φανταστικό είναι ότι για να φτάσεις στο ξενοδοχείο από τις Κάννες, πρέπει να πάρεις βάρκα ή σκάφος και η διαδρομή διαρκεί 15 λεπτά. Αρχικά το Φεστιβάλ των Καννών γίνονταν στο εν λόγω ξενοδοχείο, ενώ πέρυσι έγινε η διάσημη τελετή  AMFAR, με την Σάρον Στόουν, όπου συγκεντρώθηκαν 2,7 εκατομμύρια ευρώ για την έρευνα για το AIDS.

Steven Spielberg, Rihanna, Madonna, Robert de Niro, Johnny Depp, George Clooney… είναι μόνο μερικοί από τους σταρ που προτιμούν αποκλειστικά αυτό το ξενοδοχείο. Στις προηγούμενες δεκαετίες φιλοξενούσε σταρ όπως ο Κερκ Ντάγκλας και η Μάρλεν Ντίτριχ.

Πληροφορίες στο hotel-du-cap-eden-roc.com

ie
Ακολουθήστε μας στο facebook: