Το Βωμολοχικό Καρναβάλι της Εύβοιας τα έβαλε με το «καλάθι του νοικοκυριού» και το «έντυσε» με χιούμορ

23 Φεβρουαρίου, 20236:03 ΜΜ

Οπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Εύβοια πήραν μυρωδιά οι κάτοικοι πως το καλάθι της νοικοκυράς δεν ήταν κάτι άλλο από ένα επικοινωνιακό κόλπο της Κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ είναι κάτι που επί της ουσίας δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Οι καταναλωτές έχουν γεμίσει με παράπονα.

Στην Εύβεια το βωμολοχικό καρναβάλι της Καθαράς Δευτέρας

Στην Αγία Άννα της Εύβοιας ετοιμάζονται για το παραδοσιακό Βωμολοχικό Καρναβάλι της Καθαράς Δευτέρας και ήδη έκαναν την εμφάνισή τους κάποια αεροπανό. Η πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια δεν ξεχνά τις ανέσεις που της έχει προσφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το διαλαλεί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από την ανάρτηση του «Ιστιαία News».

Χόρτασαν υποσχέσεις, πλούσιο καλάθι, ακόμη και νηστίσιμο, χόρτασαν επιδόματα και Εύβοια pass και τώρα το γλεντάνε. Ο ορίζοντας του πάρτι έχει ένα όριο και είναι οι εκλογές. Η κάλπη.

Η ανάρτηση του «Ιστιαία News»:

Το χιούμορ και το γέλιο στο στόχαστρο του βωμολοχικού καρναβαλιού στην Εύβοια

Η καρναβαλική ατμόσφαιρα ανέκαθεν ήταν το καλύτερο περιβάλλον για να γιγαντωθεί η κριτική. Το χιούμορ και το γέλιο δίνουν άλλοθι σε βωμολοχίες ή και κοινωνικές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις που καθυβρίζουν τα «θεία» και τα «χρηστά ήθη». Μάλιστα έχουν καταγραφεί μέχρι και εξεγέρσεις με αφορμή το καρναβάλι και τη χαλάρωση των «ηθών» σε εποχές που αυτά ήταν πολύ πιο αυστηρά.

Περίπου 20-30 άτοµα σφαγιάστηκαν κατά την καταστολή εξέγερσης στις 15-16 Φεβρουαρίου 1580 στη Νότια Γαλλία αφού προηγουμένως ο αρχιτεχνίτης των υφαντουργών έχοντας ρίξει πάνω του δέρµα αρκούδας πήγε απρόσκλητος σε συγκέντρωση των πατρικίων διαµαρτυρώμενος για τους υψηλούς φόρους και την ακρίβεια των τροφίµων.

Στη Βέρνη της Ελβετίας το Καρναβάλι έχει συνδεθεί µε µια εξέγερση χωρικών το 1513. Μεταξύ 1523 και 1525 το Καρναβάλι είχε αντιπαπική θεµατολογία. Μετά το ξέσπασµα του Πολέµου των Χωρικών στην Άνω Σουηβία απαγορεύτηκε και επετράπη μαζί με την ελευθερία λόγου και έκφρασης το 1528. Νωρίτερα, το 1511, στην πόλη Ούντινε της Ιταλίας το Καρναβάλι εξέθρεψε µια βίαιη βεντέτα και µια γενικευµένη εξέγερση χωρικών.

Σε ταραχές εξελίχθηκε η γιορτή και στην Ντιζόν το 1630. Στο Λονδίνο έχουν καταγραφεί 24 φορές βίαια επεισόδια µεταξύ 1603 και 1649.

Ο εγχώριος Μωυσής έχει δείξει να μην ανέχεται το γέλιο, όπως φάνηκε από την αντίδρασή του στη φιέστα για την παρουσίαση της «εκπαιδευτικής» αντιμεταρρύθμισης υπό την πρωθυπουργία του. Ούτε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης έχει ανεκτικότητα στο χιούμορ καθώς στράφηκε νομικά εναντίον μιας βιντεοσκοπημένης ατάκας του Χριστόφορου Ζαραλίκου, ενώ πρωτύτερα εξαπέλυε μύδρους για το «συριζαϊκό» (!) Luben.

Το καρναβάλι βέβαια λειτουργεί και σαν τη βαλβίδα ασφαλείας στη χύτρα ταχύτητας: βοηθάει να αποφορτίζεται η εκρηκτική κατάσταση. Να δούμε τι θα κάνουν μπροστά στην κάλπη οι κάτοικοι στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας…

Σε όσους τύχει να παρευρεθείτε σε αυτό το καρναβάλι να ευχηθούμε καλή διασκέδαση και πραγματικά να το απολαύσετε. Είναι μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Μη το χάσετε λοιπόν!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News