Το βιβλίο που ξεπέρασε τις “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι”!

10 Ιανουαρίου, 2015 12:01 ΠΜ
More videos

Έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα μήνα, αλλά έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τόσο το βιβλίο της J. K. Rowling “Ο Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος” και τον “Κώδικα Da Vinci” του Dan Brown, όσο και τις “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι” της E. L. James!

Πρόκειται για το βιβλίο “Girl Online”, που υπογράφει μια 24χρονη Αγγλίδα, η Zoella, μια διαδικτυακή περσόνα και blogger.

Μπορεί να είναι μόνο 24 ετών, αλλά έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, που την παρακολουθούν από το Twitter, το Instagram, το YouTube και το blog της.

Στο βιβλίο, που κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου και έχει καταφέρει να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων, παρακολουθούμε την ιστορία ενός κοριτσιού που στα 15 του έγινε blogger και η σελίδα του γρήγορα έγινε viral.

Περιγράφονται οι λόγοι που ξεκίνησε, αλλά και τα περιστατικά που ακολούθησαν και άλλαξαν της ζωή του.

Αν και η υπόθεση της ιστορίας θυμίζει αρκετά τη ζωή της Zoella, εκείνη υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για αυτοβιογραφία. Η ζωή της όπως λέει υπήρξε η αφορμή και η πηγή έμπνευσής της.

Εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που τελικά το βιβλίο δόθηκε για έκδοση, αφού ο πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Penguin Random House, Tom Weldon, στην αρχή είχε πολλές αμφιβολίες.

Η Zoella είναι γνωστή blogger και διαδικτυακή περσόνα. Πλέον μπορεί να θεωρείται και συγγραφέας και μάλιστα ενός best sellerΗ Zoella είναι γνωστή blogger και διαδικτυακή περσόνα. Πλέον μπορεί να θεωρείται και συγγραφέας και μάλιστα ενός best seller

Τελικά πείστηκε να υπογράψει την συμφωνία μόνο και μόνο επειδή η βαφτισιμιά του του είπε ότι το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να γίνει μεγάλη επιτυχία και εύκολα ένα μεγάλο best seller.

Η πορεία προς τη “δόξα”

Η Zoe Sugg, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Zoella, δημιούργησε το blog της “Zoella” το 2009 και μέσα στην πρώτη χρονιά είχε καταφέρει να φτάσει τους 100.000 ακολούθους.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2014, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά πολύ και έφτασε τις 140 εκατομμύρια επισκέψεις.

Την ίδια χρονιά που έφτιαξε το blog της, δημιούργησε και ένα κανάλι στο YouTube, ενώ παράλληλα εργαζόταν και σε μια βρετανική εταιρεία ρούχων.

Η δημοτικότητά της την βοήθησε να γίνει μιας από τις Πρέσβειρες της Εθνικής Υπηρεσίας του Πολίτη το 2013 και να βοηθήσει στην προώθηση υπηρεσιών βοήθειας για τους νέους.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το 2014 έγινε η πρώτη Ψηφιακή Πρέσβειρα για το κέντρο Ψυχικής Υγείας “Mind”, ενώ ανέλαβε και την φιλανθρωπική του εκστρατεία.

Η “απάτη”

Μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου, μια μεγάλη αποκάλυψη ήρθε να επισκιάσει την επιτυχία και τη φήμη της Zoella. Ύστερα από οργιάζουσες φήμες, ο εκδοτικός οίκος που κυκλοφόρησε το “Girl Online”, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραδεχόταν πως η Zoella δεν είχε γράψει το βιβλίο μόνη της.

Στη συνέχεια και η ίδια παραδέχτηκε πως είχε βοήθεια στη συγγραφή, σημειώνοντας ωστόσο πως η ιστορία και οι χαρακτήρες ανήκαν στην ίδια.

Παρά τη σφοδρή κριτική που ακολούθησε, φαίνεται πως στην κοινή γνώμη επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες φωνές, αφού είναι κοινό μυστικό ότι οι εκδοτικοί οίκοι χρησιμοποιούν ευρέως συμβούλους και πεπειραμένους συγγραφείς πριν εκδώσουν βιβλία πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων και ειδικά διαφόρων celebrities.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: