Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαBίντεο-φρίκη με την 8χρονη στο Κερατσίνι: Την κλωτσούσαν για να δουν αν...

Bίντεο-φρίκη με την 8χρονη στο Κερατσίνι: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει – Κατέρρευσε η Μάρα Ζαχαρέα

Μαρτυρίες «καίνε» τους υπεύθυνους του εργοστασίου

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον φρικιαστικό χαμό της 8χρονης στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι, έρχονται στο φως οι καταθέσεις των εργαζομένων της εταιρείας αλλά και αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τα προηγούμενα 24ωρα το Mega, μετά τα όσα έχει καταθέσει στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινιού ο υπεύθυνος βάρδιας της 17ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους υπάλληλους το εργοστάσιο και κάνεις να μην βρίσκεται στον χώρο όταν φτάσουν εκεί ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ.

Δείτε το βίντεο:

«Μου λέει “Δεν βλέπεις;” και τότε αντίκρισα σφηνωμένο το σώμα ενός κοριτσιού. Πήγα προς το μέρος της και διαπίστωσα ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά είχε μπλοκάρει. Κατάφερα να την ξεκολλήσω από την ασφάλεια. Αμέσως τότε έτρεξα προς τον … και τον ρώτησα σαστισμένος “τι να κάνω”. Μου είπε να πάρω το 166. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δε θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προϊστάμενος παραγωγής που ανέφερε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ότι έφυγε από το εργαστήριο καθώς ήταν κουρασμένος.

«Στις 17:50 με πήρε τηλέφωνο ο … και κατάλαβα πως ήταν τρομαγμένος. Μου είπε “Πρέπει να έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Βλέπω έναν άνθρωπο στην πόρτα στριμωγμένο”. Εγώ τότε ενημέρωσα τηλεφωνικά τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μου είπε να σταματήσει η παραγωγή και να φύγουν οι εργάτες. Επειδή βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ και ένιωθα ταχυκαρδίες και έντονη δυσφορία, σοκαρισμένος πήγα στο σπίτι μου ώστε να συνέλθω».

Κανείς δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ

Αποκαλυπτικός είναι και ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περίπου στις 18:30 και για σχεδόν τρεις ώρες κανείς από το εργοστάσιο δεν τους ενημέρωνε για το τι έχει συμβεί.

«Φτάνοντας στο σημείο αρχικά δεν εντοπίσαμε κάτι και κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων για περισσότερες πληροφορίες προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και μόλις ανοίξαμε την καγκελόπορτα είδαμε κάτω το κοριτσάκι. Παραμείναμε στον χώρο έως τις 21:10 και κανένας υπεύθυνος υπάλληλος της επιχείρησης δεν προσήλθε για να μας αναφέρει λεπτομέρειες για το περιστατικό».

Συμφώνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της 8χρονης οφείλεται σε ασφυξία και εσωτερική αιμορραγία.

«Ο θάνατος της 8χρονης δεν ήταν ακαριαίος, υπέφερε» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

«Το θέμα είναι ότι πέθανε ένα 8χρονο κοριτσάκι και ξέρουμε πως έγινε» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης ο οποίος έκανε λόγο για κακουργηματική πράξη της εταιρείας στο Κερατσίνι, μιλώντας τα προηγούμενα 24ωρα στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την κατηγορία για τους γονείς, καθώς το παιδί βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του, ο κ. Μπαρκαγιάννης είπε ότι «δεν αρνούμαστε το περιστατικό, αλλά δεν ξέρουμε πως βρέθηκε εκεί το κοριτσάκι, δεν υπάρχουν απαντήσεις».

«Το θέμα είναι ότι πέθανε ένα 8χρονο κοριτσάκι και ξέρουμε πως έγινε» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης ο οποίος έκανε λόγο για κακουργηματική πράξη της εταιρείας που δεν είχε φωτοκύτταρο στην πόρτα, καθώς όπως σημείωσε «είναι υποχρεωτικό να υπάρχει φωτοκύτταρο σε τέτοιες πόρτες».

Ο κ. Μπαρκαγιάννης ανέφερε ότι «ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος, το κοριτσάκι υπέφερε».

Στην συνέχεια αποκάλυψε στοιχεία που όπως είπε προκύπτουν από την δικογραφία. Όπως είπε το παιδί ήταν σε όρθια θέση και όταν βρέθηκε άνοιξαν την πόρτα, έπεσε κάτω και κανείς δεν πήγε να δει αν ζει. Το σώμα ήταν μισό μέσα μισό έξω, ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης και πρόσθεσε ότι ξανάκλεισαν την πόρτα η οποία συνέθλιψε το κορίτσι, ενώ υποστηρίζει ότι κανείς δεν κάλεσε την Αστυνομία και έφυγαν όλοι από το σημείο.

«Οι αστυνομικοί είπαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο καθώς έκαναν περιπολία», σημείωσε ο κ Μπαρκαγιάννης, ενώ τέλος παραδέχτηκε ότι «υπάρχει κατηγορία για την οικογένεια αλλά δεν την δεχόμαστε».

Τα πιο σημαντικά