Το βίντεο με τον Κυριακό Μητσοτάκη που κάνει πάταγο – «Χορεύει»… «Δυνατά (Tα Tα Tα)»

18 Δεκεμβρίου, 20213:41 ΜΜ

Ένα επεξεργασμένο αλλά άκρως χιουμοριστικό βίντεο που εμφανίζει τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη σε αστείες στιγμές κάνει πάταγο αυτές τις ώρες στο διαδίκτυο.

Το βίντεο δείχνει τον… επεξεργασμένο Πρωθυπουργό να χορεύει το νέο τραγούδι… Δυνατά (Tα Tα Tα) του Στέφανου Πιτσίνιαγκα.

Το βίντεο φυσικά δεν είναι αληθινό κα πρόκειται για προϊόν “deep fake”.

Δείτε το βίντεο:

Τι είναι τα deepfakes;

Στην ουσία πρόκειται για μια νέα τεχνολογική επανάσταση και ουδεμία σχέση έχει με τον απλό τρόπο που μπορεί κάποιος να στήσει fake news. Τα deepfakes χρησιμοποιούν ακόμα και τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ουσιαστικά μιλάμε για ηχητικά ή βίντεο, όπου κάποιος εμφανίζεται να λέει ή να κάνει πράγματα που ουδέποτε είπε ή έκανε!

Η παραγωγή των deep fakes γίνεται, όπως ήδη αναφέρθηκε, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και τη δυνατότητα που έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία να αποκρυπτογραφεί κινήσεις και ομιλίες ενός ατόμου. Να «διαβάζει», δηλαδή, τον τρόπο που ένας άνθρωπος κινείται όταν μιλάει, το ηχόχρωμα της φωνής του ανάλογα με το πότε είναι θυμωμένος ή χαρούμενος και στη συνέχεια να μετατρέπεται σε έναν μίμο τόσο καλό που πρακτικά να καθιστά από πολλή δύσκολη έως αδύνατη τη διάκριση ανάμεσα στο πραγματικό και το πλαστό!

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Deeptrace, μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας με έδρα στο Άμστερνταμ που κατασκευάζει εργαλεία για τον εντοπισμό ψευδών βίντεο, δημοσιοποίησε έρευνα που στόχο έχει να ποσοτικοποιήσει την ανάπτυξη του φαινομένου των deepfake. Σύμφωνα με τα ευρήματα, τους τελευταίους στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 διπλασιάστηκε σε σύγκριση με εκείνα του 2018 στα 14.678!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News