Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη με τις ευχές του στη φοιτήτρια με το «απόλυτο 10άρι» του ΑΠΘ

29 Ιουλίου, 2022 1:59 ΜΜ
More videos

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ελίνα Χατζηδημητρίου, η οποία αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πετυχαίνοντας τον πρώτο βαθμό 10 στην ιστορία της Σχολής Θετικών Επιστημών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνεχάρη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συνέχεια.

H φοιτήτρια, απόφοιτος πλέον, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, πήρε το πτυχίο της με 10, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της σχολής.

Το ρεκόρ είναι ιστορικό και μοναδικό και ανήκει σε γυναίκα, όπως αναφέρει και η Σχολή σε ανάρτηση στο Facebook.

Τι λέει η ίδια για την επιτυχία της

“Τα χρόνια των σπουδών μου ανταμείφτηκαν, είναι αρκετά δύσκολο και θέλει πάρα πολλή προσπάθεια και συνεχή μελέτη” ανέφερε στον Skai.gr η αριστούχος Ελίνα, η οποία κυριολεκτικά κατέρριψε όλα τα ρεκόρ.

Όσο για το τι την δυσκόλεψε στη σχολή; Τίποτα το ιδιαίτερο… ίσα ίσα που χαιρόταν να την δυσκολεύουν πράγματα γιατί αυτό της έδινε το κίνητρο να τα μελετάει ακόμη περισσότερο και να αποκτά καινούργιες γνώσεις.

Το μέλλον της ανήκει και το αύριο μοιάζει λαμπρό για την Ελίνα, η οποία έχει κάνει αίτηση για το μεταπτυχιακό της και μέσα στη χρονιά θα αναζητήσει το κατάλληλο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, για να ξεκινήσει το διδακτορικό της.

Η Ελίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και από πολύ μικρή έδειξε να έχει κλίση στις θετικές επιστήμες και κυρίως στα μαθηματικά.

Έχει δύο μικρότερα αδέρφια και όλη η οικογένεια χαίρονται και είναι υπερήφανοι για την επιτυχία της όπως λέει.