Το τελευταίο αντίο στoν μεγάλο Πελέ: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα με ανοιχτό φέρετρο

2 Ιανουαρίου, 20238:56 ΜΜ
More videos

Άνοιξαν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) οι πύλες του Βίλα Μπελμίρο, του γηπέδου της Σάντος, όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα (για 24 ώρες) η σορός του Πελέ, του βασιλιά του ποδοσφαίρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την περασμένη Πέμπτη.

Στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου έχει τοποθετηθεί μια γιγαντιαία σκηνή, στην οποία βρίσκεται το άψυχο σώμα του Πελέ, ενώ στην εξέδρα που υπάρχει ακριβώς από πίσω αναγράφεται «Ζήτω ο Βασιλιάς! Πελέ, 82 ετών».

Η σορός του Πελέ μεταφέρθηκε αργά χθες βράδυ στο γήπεδο όπου πέρασε τα 19 χρόνια της καριέρας του. Ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται μεγάλες ουρές από φίλους του ποδοσφαίρου και θαυμαστές του Πελέ, ενώ θα γίνει αγρυπνία στη μνήμη του, με τις αρχές να έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς αναμένονται δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Το «παρών» στην κηδεία του αναμένεται να δώσουν και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία ή παλαίμαχοι. Ο Νεϊμάρ εξασφάλισε ειδική άδεια από την Παρί για να ταξιδέψει στην πατρίδα του και να τιμήσει τη μνήμη του Πελέ, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη σχέση.

Η ταφή του Πελέ θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο σε ειδικό χώρο που έχει αποκτήσει από το 2003 και βρίσκεται σε σημείο που έχει θέα το γήπεδο της Σάντος.

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News