Το σκάνδαλο της VW θα γίνει κινηματογραφική ταινία από Λεονάρντο τον Ντι Κάπριο!

14 Οκτωβρίου, 20159:48 ΠΜ
More videos

Είναι γνωστές οι οικολογικές ανησυχίες του Λεονάρντο ντι Κάπριο. O μεγάλος Χολιγουντιανός σταρ ασχολείται εδώ και χρόνια ενεργά, με δωρεές αλλά και προσωπική εμπλοκή, σε δράσεις που στοχεύουν να μετριάσουν την κακομεταχείριση του φυσικού περιβάλλοντος εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η μεγαλύτερη δύναμη, ωστόσο, τέτοιων προσωπικοτήτων βρίσκεται ακριβώς στον φυσικό τους χώρο, με λίγα λόγια στην ίδια τη μεγάλη οθόνη.

caprio1-thumb-large

Εχοντας προφανώς αυτό κατά νουν, ο Ντι Κάπριο έσπευσε μέσω της προσωπικής του εταιρείας παραγωγής (Appian Way) να κατοχυρώσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα ενός βιβλίου που δεν έχει καν ακόμα εκδοθεί, σχετικά με το γνωστό σκάνδαλο της VW.

Ο ηθοποιός έχει ήδη εξασφαλίσει και τη συνεργασία της Paramount για τη δημιουργία της ταινίας, η οποία αναμένεται να εξερευνήσει πώς ο κώδικας «περισσότερα, καλύτερα, γρηγορότερα» (μότο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας) τροφοδότησε ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα εταιρικής απάτης της Ιστορίας. Αγνωστο παραμένει ακόμα αν ο ίδιος ο Ντι Κάπριο θα πρωταγωνιστήσει στο φιλμ, όπως και το ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία και το σενάριο.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως μια υπόθεση η οποία βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, με πτυχές –και φυσικά κατάληξη– που παραμένουν άγνωστες, φαίνεται να μπαίνει ταχύτατα στη «γραμμή παραγωγής» του Χόλιγουντ.

Volkswagen-AP

Οι λόγοι αυτής της αστραπιαίας αντίδρασης, πέραν της ευαισθησίας του Λεονάρντο ντι Κάπριο, σχετίζονται σίγουρα τόσο με τον πολύ ισχυρό αντίκτυπο του σκανδάλου στην αμερικανική κοινωνία όσο και με τη σχετική σεναριακή ένδεια των τελευταίων ετών, η οποία οδηγεί στην άμεση αξιοποίηση κάθε ενδιαφέρουσας πραγματικής ιστορίας.

Πηγή: kathimerini.gr, bbcnews

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News