Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήTo σπάνιο ροζ δελφίνι φυλακισμένο σε ενυδρείο της Ιαπωνίας

To σπάνιο ροζ δελφίνι φυλακισμένο σε ενυδρείο της Ιαπωνίας

Ο «Άγγελος», όπως όλοι φωνάζουν το μoναδικό ρινοδέλφινο της φωτογραφίας βρίσκεται σε αιχμαλωσία στο Taiji Whale Museum στην Ιαπωνία.

Το δελφίνι αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μιας σπάνιας κατηγορίας θηλαστικών που γεννιούνται με αλφισμό (αλμπινισμό) και είναι μόλις ένα από τα 14 ρινοδέλφινα που έχουν παρατηρηθεί από το 1962. Το σπάνιο ροζ δελφίνι βρίσκεται φυλακισμένο ήδη από το περσινό ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.

dn27337-1_1200

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το κυνήγι αυτό έχει κεντρίσει το διεθνές ενδιαφέρον και προκαλεί αρκετές αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις καθώς οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι όχι μόνον παράνομες αλλά και επικίνδυνες για τα ζώα που αιχμαλωτίζονται.

screen shot 2015-04-14 at 11.19.50 am

Το ντοκιμαντέρ «Ο ‘Ορμος» (« The Cove») που κέρδισε ‘Oσκαρ το 2009 παρουσιάζει ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίζεται το ετήσιο κυνήγι κάνοντας λόγο για «ομαδική σφαγή δελφινιών».

screen shot 2015-04-14 at 11.19.22 am

Στα πλαίσια των αντιδράσεων, οι ακτιβιστικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ζώων μήνυσαν το ενυδρείο με την κατηγορία ότι δεν φροντίζουν την υγεία του Αγγέλου και απαίτησαν αν τους δοθεί άδεια να κάνουν έλεγχο της κατάστασής του. Η υπόθεση έφθασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες και η απόφαση ανάγκασε το ενυδρείο να αλλάξει τις διατάξεις του.

Η δημοφιλία του ρινόδελφινου είναι μεγάλη διότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σπανιότητα αυτού του είδους, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Luca Giovagnoli, Ιταλός κτηνίατρος από το Ric O’Barry’s Dolphin Project που λαμβάνει χώρα στη Santa Monica, της California.

businessinsider lifoΤα πιο σημαντικά