Το πρωτοποριακό μαχητικό των 135 εκατομμυρίων ευρώ

1 Οκτωβρίου, 2015 10:20 ΠΜ
More videos

Είναι το πιο εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος που σύντομα θα πετά σε μυστικές αποστολές βάζοντας στο στόχαστρο προπύργια των εχθρών.

Η Βρετανία έχει μέχρι στιγμής αγοράσει οκτώ τζετ F-35b Lightning II τα οποία θα απογειώνονται από δύο βρετανικά αεροπλανοφόρα, μαζί με αμερικανικά τζετ, έως το 2020.

Η Daily Mail πήρε την άδεια να μπει στο κόκπιτ των μαχητικών αυτών ενώ σε προσομοιωτή το αεροσκάφος έπρεπε να εξουδετερώσει εχθρικό πυραυλικό σύστημα.

Χαρακτηρίζεται ως το πιο εκλεπτυσμένο μαχητικό του κόσμου και με κόστος 135 εκατομμυρίων ευρώ ο εξοπλισμός του επιτρέπει στον πιλότο να ξεχωρίζει τα φιλικά αεροσκάφη από τα εχθρικά ενώ στην οθόνη του λαμβάνει πληροφορίες real-time από άλλα F-35 που πετούν για συμμαχικά κράτη.

Ο πιλότος θα έχει μάλιστα εικόνα 360 μοιρών για όλα όσα συμβαίνουν τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.

Το τζετ της Lockheed Martin μπορεί να ξεφεύγει από τα εχθρικά ραντάρ αφήνοντας το χαμηλότερο δυνατό ίχνος. Το stealth χρησιμοποιεί «κάλυμμα» που απορροφά τα σήματα των ραντάρ αλλά και επίπεδες επιφάνειες και υλικά που τα «εκτρέπουν» με αποτέλεσμα να μπορεί να πλήξει στόχους πριν καν γίνει αντιληπτό.

Οι ειδικοί λένε πως η τεχνολογία αυτή μπορεί να κάνει το μαχητικό αόρατο σε ραντάρ υψηλών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονα συστήματα αεράμυνας. Πιστεύεται πως θα είναι η «σπονδυλική στήλη» της αεροπορικής ισχύος για τα επόμενα 50 χρόνια.

Τα τζετ έχουν αγοράσει επίσης οι ΗΠΑ, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Τουρκία και η Αυστραλία.

aeirma2aeirma3aeirma1aeirma4aeirma5

Δείτε το βίντεο

Πηγή: dailymail.co.uk