Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΤο πρωτοποριακά βιβλιόσπιτα σε Κρανίδι και Πόρτο Χέλι.

Το πρωτοποριακά βιβλιόσπιτα σε Κρανίδι και Πόρτο Χέλι.

Δυο «βιβλιόσπιτα» έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι.

Στα πλαίσια προώθησης της φιλαναγνωσίας και σε μια συνεχή προσπάθεια διακίνησης του βιβλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό για τη συνεχή λειτουργία δύο ελεύθερων βιβλιοθηκών που υπάρχουν στο Δήμο από τον Ιούλιο του 2013.

DSC02173

Πρόκειται για δύο υπαίθριες βιβλιοθήκες ή «Βιβλιόσπιτα», που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να δανειστούν ένα βιβλίο ελεύθερα, ανώνυμα και χωρίς περιορισμούς. Η μοναδική δέσμευση είναι να επιστραφεί το βιβλίο , στην περίπτωση που δε μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο βιβλίο.

Προσκαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης και αν μπορούν να το διατηρούν πάντα γεμάτο. Η βιβλιοθηκονόμος Δήμητρα Αξαρλή σε συνεργασία με το Δήμο και εθελοντές αναγνώστες, ανανεώνουν το περιεχόμενο της μικρής ελεύθερης βιβλιοθήκης και φροντίζουν για τη συντήρηση του.

DSC01287

Το 1ο Βιβλιόσπιτο βρίσκεται στη Πάνω Πλατεία Κρανιδίου και το 2ο λειτουργεί στο ΠόρτοΧέλι (σχεδόν απέναντι από την παλαιά κοινότητα). Πληροφορίες στο 27540-23461.

Πηγή: argolika.gr

Τα πιο σημαντικά