Το προφητικό βίντεο κλιπ του David Bowie που μιλάει για τον παράδεισο 3 μέρες πριν το θάνατό του!

12 Ιανουαρίου, 2016 11:50 ΠΜ
More videos

Σοκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Βρετανού τραγουδιστή David Bowie. To “Blackstar” κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου και ηχογραφήθηκε έπειτα από τη διάγνωσή του με καρκίνο.

«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους», το μήνυμα στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

Το τελευταίο βιντεοκλίπ του για το τραγούδι του νέου του δίσκου, το «Lazarus», είδε το φως της δημοσιότητας στις 7 Ιανουαρίου και μοιάζει πια… προφητικό.

Το «Lazarus» απεικονίζει τον Bowie σε μια αίθουσα νοσοκομείου με δεμένα μάτια. Ο “λεπτός λευκός Δούκας” παλεύει με τους δαίμονες του και στο τέλος των πλάνων χάνεται σε μια ντουλάπα.

«Κοίτα εδώ πάνω, είμαι στον ουρανό», ακούγεται να τραγουδάει.

Το βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τον Johan Renck που έχει περάσει και από την “καρέκλα” του Breaking Bad.

«Ο τελευταίος δίσκος του David Bowie ήταν δώρο αποχαιρετισμού»

Ο συνεργάτης του David Bowie από το 1969 και παραγωγός στους περισσότερους δίσκους του, Tony Visconti, είπε πως ο τελευταίος, “Blackstar”, ηχογραφήθηκε εξαρχής ως «αποχαιρετιστήριο δώρο» για τους οπαδούς του.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Visconti έγραψε:,

«Πάντα έκανε αυτό που ήθελε. Ήθελε πάντα τα πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο και αυτός ο τρόπος να είναι ο καλύτερος. Ο θάνατός του μοιάζει με τη ζωή του: ένα έργο Τέχνης. Έφτιαξε το “Blackstar” για εμάς, ως ένα δώρο αποχαιρετισμού. Ήξερα εδώ και ένα χρόνο πως έτσι έπρεπε να γίνει. Όμως, δεν ήμουν προετοιμασμένος. Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος, γεμάτος ζωή και αγάπη. Θα είναι πάντα μαζί μας. Για την ώρα, μπορούμε να κλάψουμε.»

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: