Το πόσιμο νερό στην Αφρική παράγεται τώρα με την βοήθεια του αέρα.

29 Ιουνίου, 2016 4:53 ΜΜ
More videos

Μόλις το 36% των ανθρώπων στην Αφρική έχει πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Ευτυχώς, μια ομάδα από την εταιρία Architecture and Vision είχε μια πολύ καλή ιδέα για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

1

Έφτιαξαν ένα πύργο από μπαστούνια μπαμπού και βιοδιασπώμενο πλαστικό και το ονόμασαν Warka Wate.

2

Η τεχνολογία πίσω από αυτό είναι πολύ απλή: ο πύργος διατηρεί την υγρασία στον περιβάλλοντα αέρα και στην συνέχεια τον συμπυκνώνει και τον συλλέγει σε ένα ειδικό δοχείο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει.

3

O πύργος έχει ύψος 10 μέτρα. Βέβαια, ακόμα και με αυτές τις ταπεινές διαστάσεις καταφέρνει τα συγκεντρώνει 100 λίτρα πόσιμου νερού ημερησίως. Αυτό είναι πραγματικό θαύμα για τους ανθρώπους που ζουν στις άνυδρες περιοχές της Αφρικής.

4

Το σχήμα του πύργου δεν είναι τυχαίο. Μοιάζει με το δέντρο Warka, που φυτρώνει στην Αιθιοπία. Είναι ένα σύμβολο της ένωσης του πολιτισμού, της επιστήμης και της οικολογίας.

5

Η κατασκευή του είναι τόσο απλή, που δεν απαιτεί κάποια ειδική εκπαίδευση για την κατασκευή του. Ζυγίζει περίπου 60 κιλά και αποτελείται από πέντε ενότητες.

6

Οι οικολόγοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν και άλλους τέτοιους πύργους στο μέλλον, που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

warkawater.org

Ακολουθήστε μας στο facebook: