Το ποντιακό ανέκδοτο του Τσίπρα που πάγωσε τους αγρότες.

24 Φεβρουαρίου, 201612:25 ΠΜ
More videos

Το πρώτο πράγμα που τους είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις κάθισαν οι αγρότες και βγήκαν στο τραπέζι καφέδες, κουλουράκια και τοστάκια ήταν: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο».

Κάτι που δεν άρεσε στους αγρότες, που κοίταζε ο ένας τον άλλον, έως ότου εις εξ΄αυτών αποφάσισε να απαντήσει:

«Το άλογο, Πρόεδρε είμαστε εμείς και προσέξτε μην μας σφάξετε». Ηταν η σειρά του κ. Τσίπρα να κοιτάξει αμήχανα, αλλά γρήγορα σκαρφίστηκε μια ατάκα και την είπε: «Η δική μου πρόταση είναι να είσαστε πάνω στο άλογο, έτσι σας αντιμετωπίζω». Οι αγρότες όμως δεν φάνηκαν να πείθονται. Εως ότου πήρε τον λόγο ένας… Τσίρκας.

«Λέγομαι Τσίρκας και όχι Τσίπρας, αλλά είμαι συγχωριανός σου. Είμαι από τα Αθαμάνιο», είπε σαν πρόλογο στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας δεν τον κοίταξε με απορία και του είπε, «μα μου είπες ότι είσαι από το Κομπότι»;

Ο αγρότης όμως είχε έτοιμη την απάντηση: «Προέρχομαι από το μπλόκο στο Κομπότι, εκεί που έγινε η πρώτη εξέγερση των Κολίγων ενάντια στους μεγαλοκτήμονες πριν από το Κιλελέρ». Ο Πρωθυπουργός, αφού πείστηκε, εν συνεχεία τον ρώτησε εάν είναι από το Ανω ή το Κάτω Αθαμάνιο.

Ενας τρίτος αγρότης που μίλησε αμέσως, άρχισε να θέτει ένα – ένα τα θέματα. Μίλησε για αρκετή ώρα και ότι έλεγε το έλεγε με αποδείξεις. Σε κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός του λέει «μ΄όλα όσα είπες συμφωνώ απόλυτα», αλλά ο αγρότης συνέχιζε να εκθέτει τα θέματα.

Οπότε ο κ. Τσίπρας τον σταματά και του λέει: «Να μην το κάνουμε εδώ σαν το ποντιακό ανέκδοτο…». Με το άκουσμα «ποντιακό» και «ανέκδοτο» ήταν η σειρά των υπουργών να κοιτάζουν αμήχανα τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Βηματοδότη.

«Ποιο είναι αυτό το ανέκδοτο;» ρώτησαν ορισμένοι αγρότες: «Θα σας το πω..», αποφάσισε ο κ. Τσίπρας: « Μια ομάδα Ποντίων της υδατοσφαίρισης επιστρέφει μετά από μια ταπεινωτική ήττα. Και ο αρχηγός της για να εμψυχώσει τους παίκτες τους λέει: ” Μην κάνετε έτσι μπορεί να χάσαμε με 15- 0 αλλά δεν πνίγηκε κανένας». Ωστόσο κανείς δεν γέλασε…

Πηγή: newsbeast.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News