Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
επικαιρότηταΤο Playboy σπάει κάθε στερεότυπο με τον πρώτο γκέι άντρα στο εξώφυλλό...

Το Playboy σπάει κάθε στερεότυπο με τον πρώτο γκέι άντρα στο εξώφυλλό του

O Bretman Rock Sacayanan Laforga είναι Φιλιππινέζος influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έδρα τη Χονολουλού της Χαβάης.

Έγινε γνωστός ως δημιουργός στο YouTube και το Vine αφού ένα από τα βιντεάκια contouring του έγινε viral το 2015, και η ιστορία ξεκίνησε…

«Το να έχει το Playboy άνδρα στο εξώφυλλό του, είναι τεράστια υπόθεση για την κοινότητα LGBT, για την καφέ κοινότητα, είναι εντελώς εξωπραγματικό. Η φάση είναι ‘συμβαίνει αυτό το γ@@@ο αυτή τη στιγμή’. Και είμαι τόσο όμορφος!» ανέφερε ο ίδιος για το ιστορικό εξώφυλλο.

bretman brianziff shot 02 0480 sml bretman brianziff shot 02 0501 sml

Ποιος είναι ο Bretman Rock;

Ξεκίνησε στο YouTube και στο Vine, δημιουργώντας βίντεο για ομορφιά, καταλήγοντας να φεύγει πολύ εκτός της βιομηχανίας, κάνοντας πρακτικά τα πάντα με πολύ χιούμορ και ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η φήμη του ενδέχεται να οφείλεται σε ένα beauty video του, στο οποίο δίνει συμβουλές για σωστό contouring. Το βίντεο έγινε viral και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

bretman brianziff shot 02 0759 sml

Με καταγωγή από Φιλιππίνες, ζώντας ως μετανάστης και ως gay άντρας στη Χαβάη, κάποια στιγμή αποφάσισε πως ο κόσμος οφείλει να ξέρει το όνομά του. Πλέον μετράει εκατομμύρια followers, συνεντεύξεις, features σε περιοδικά όπως το Elle και το Teen Vogue και το reality Following: Bretman Rock στο MTV αφιερωμένο στον ίδιο και στην οικογένειά του. Τις ρίζες του και όλα όσα τον οδήγησαν σε αυτό που είναι σήμερα.

“Μια μέρα αποφάσισα πως είμαι σταρ. Περπατούσα προς το σχολείο με το κεφάλι μου ψηλά, φορώντας τις γόβες στιλέτο μου, ακούγοντας το “Lucky” της Britney Spearw, σκεπτόμενος πως μια μέρα όλοι θα με γνωρίζουν”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Teen Vogue.

Κάπου εδώ αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για μια από εκείνες τις περιπτώσεις παιδιών, που στη χώρα μας είναι σπάνιες, που παρόλο που έσπαγαν από μικρά τα στερεότυπα, είχαν γονείς που τους στήριζαν, κάνοντας το αυτονόητο που δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Ναι, ο Bretman είναι πράγματι από αυτές τις περιπτώσεις παιδιών. “Πάντα ήξεραν πως είμαι gay”, ανέφερε, τονίζοντας πως πάντα είχε τη στήριξη της οικογένειάς του, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική του ταυτότητα.

bretman brianziff shot 03 0968 sml

Προφανώς το γεγονός πως είναι μετανάστης, brown male και queer τον έκανε να χτίσει μια περσόνα, έναν μηχανισμό διαχείρισης όλων των σχολίων που μπορεί να έχει δεχτεί το κάθε λεπτό της ζωής του. “Ο μηχανισμός αντιμετώπισής μου είναι να είμαι μη απολογητικός και έντονος”, έχει πει, προσπαθώντας να διαχωρίζει πάντα στη ζωή του τον Bretman που είναι influencer από τον Bretman που είναι ανθρώπινο πλάσμα.

Και τώρα είναι εδώ, με τον μαύρο κορσέ και τα bunny ears, να βοηθάει το Playboy να εκπληρώσει τον σκοπό του: να μην αφήσει ούτε ένα στερεότυπο απαραβίαστο, προωθώντας το diversity με έναν τρόπο που δεν είναι επιτηδευμένος, αλλά σχεδόν ανησυχητικά οργανικός.Τα πιο σημαντικά