Ο Kankkunen οδηγάει το πιο γρήγορο τρακτέρ του κόσμου

14 Απριλίου, 2015 1:06 ΜΜ
More videos

Τι παίρνεις αν προσθέσεις έναν τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι, με ένα τρακτέρ 250 ίππων και τα ελαστικά βαριάς χρήσης της Nokian

; Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ταχύτητα από τρακτέρ. Το επίτευγμα σημειώθηκε το Φεβρουάριο στη Φινλανδία και ανακοινώθηκε τώρα από την εταιρεία ελαστικών. Στο τιμόνι του τρακτέρ της Valtra που ζυγίζει 7,7 τόνους κάθισε ο Juha Kankkunen

Η μέγιστη ταχύτητα καταγράφηκε στα 130,165 km/h και αναγνωρίσθηκε επίσημα από τον οργανισμό των Ρεκόρ Γκίνες.

«Έχω πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές ταχύτητας στον πάγο με αυτοκίνητα, ήταν όμως η πρώτη φορά με τρακτέρ. Τα ελαστικά και το τρακτέρ συνεργάστηκαν πολύ καλά και το ρεκόρ επετεύχθη αμέσως, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο 56χρονος Φινλανδός.

Η επιτυχής προσπάθεια έγινε σε χιονισμένο διάδρομο προσγείωσης κοντά στην πόλη Ροβανιέμι. Η διαδρομή είχε μήκος 2,3 km και στο μέσο της υπήρχε ένα τμήμα 50 m, όπου έγινε η καταγραφή της μέγιστης ταχύτητας και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η μέγιστη ταχύτητα σύμφωνα με τον κανονισμό των Ρεκόρ Γκίνες βγαίνει από το μέσο όρο των δύο περασμάτων. Τα ελαστικά της Nokian είναι τα πρώτα χειμερινά για χρήση σε τρακτέρ και έχουν διαστάσεις 440/80 R28 και 540/80 R38.

Δείτε το βίντεο