Το πιο φτηνό ελικόπτερο στον κόσμο έρχεται από τη Ρωσία!

15 Ιουνίου, 2015 2:18 ΠΜ
More videos

Σχεδόν το μισό κόστος από το φθηνότερο ελικόπτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά θα έχει το Afalina της ρωσικής HeliWhale,

τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στην έκθεση HeliRussia 2015, η οποία έλαβε χώρα στη Μόσχα στα τέλη Μαΐου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Russia Today, το εξαιρετικά ελαφρύ, διθέσιο αεροσκάφος θυμίζει εμφανισιακά δελφίνι (από όπου άλλωστε πήρε και το όνομά του).

o-AFALINA-facebook

Είναι σχεδιασμένο ως ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων, ιδανικό για να εκτελεί μεγάλο εύρος αποστολών, περιλαμβανομένης της εκπαίδευσης πιλότων, της συντήρησης αγωγών και υποδομών ηλεκτροδότησης, εναέριας παρακολούθησης, αστυνομικών περιπολιών και ψυχαγωγίας.

Ένα από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι το customizable σύστημα Enigma, που επιτρέπει στον πιλότο να διαμορφώσει το layout της οθόνης του κόκπιτ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Επίσης, οι έλικες είναι έτσι τοποθετημένοι ώστε να διευκολύνουν το πιλοτάρισμά του και να το καθιστούν αθόρυβο και ανθεκτικό στους ανέμους. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 250 χλμ/ ώρα και ζυγίζει 270 κιλά, ενώ είναι σε θέση να μεταφέρει άλλα 180. Το κόστος του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ανέρχεται «μόλις» στις 120.000 δολάρια.

Δείτε το βίντεο

russiatoday/huffingtonpost