Το παλιό πούλμαν που μετατράπηκε σε σπίτι!

19 Νοεμβρίου, 2015 8:20 ΜΜ
More videos

Ένα παλιό λεωφορείο του 1968 μετατράπηκε σε ένα εξοχικό σπίτι, στα σύνορα της Ουαλίας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το λεωφορείο των 41 θέσεων κάποτε μετέφερε κόσμο από τις κοιλάδες της Νότιας Ουαλίας στις εμπορικές περιοχές του Λονδίνου, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε υποστεί μεγάλες φθορές και δεν χρησιμοποιούταν.

Πλέον το όχημα έχει μετατραπεί σε ένα πολύ συμπαθητικό σπίτι και συγκεκριμένα σε εξοχική κατοικία, στο Herefordshire. Ο 47χρονος Βρετανός Rob Robinson αγόρασε το 2012 το παλιό πούλμαν έναντι 700 λιρών από τη Νότια Ουαλία, επένδυσε άλλες 4000 λίρες και έφτιαξε ένα μοναδικό σπίτι διακοπών.

Χρειάστηκαν περίπου 6 μήνες για να το μετατρέψει από ένα παλιό και βρώμικο λεωφορείο στο ιδανικό εξοχικό. Ο 47χρονος πατέρας 3 παιδιών δηλώνει ότι αρχικός του σκοπός ήταν να το μετατρέψει σε ένα τροχόσπιτο. «Ευτυχώς δεν το έκανα, γιατί ήταν ένα τόσο υπέροχο και μεγάλο λεωφορείο που συνειδητοποίησα ότι το να το κάνω μια εξοχική κατοικία ήταν μια εκπληκτική ιδέα. Είμαστε πολύ μακριά από οτιδήποτε ενώ λόγω των ηλιακών συλλεκτών είναι μηδαμινές οι εκπομπές άνθρακα», εξηγεί μιλώντας στη Daily Mail.

Ο Rob ο οποίος είναι κηπουρός έβαλε προσωπική εργασία για να διαμορφώσει το παλιό πούλμαν, ενώ έφτιαξε ακόμη και κήπο! «Το λεωφορείο έχει ένα όμορφο ξύλινο πάτωμα, επένδυση με ξύλο από πεύκο και μια οργανωμένη τραπεζαρία/κουζίνα με δρύινους πάγκους, κουζίνα γκαζιού και ψυγείο», αναφέρει. Διαθέτει επίσης διπλό κρεβάτι και ξυλόσομπα, ενώ ο καναπές γίνεται κι αυτός κρεβάτι. Οι ηλιακοί συλλέκτες χρησιμεύουν στο να συγκεντρώνουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε να λειτουργούν οι συσκευές. Υπάρχει επίσης ένα μπάνιο έξω όμως από το βανάκι.

Αν και στην αρχή το χρησιμοποιούσε μόνο η οικογένεια, πλέον αποφάσισαν να αυξήσουν το εισόδημά τους νοικιάζοντας το πούλμαν για διακοπές σε ζευγάρια και οικογένειες για περίπου 90 λίρες τη βραδιά. Και φαίνεται πως πήραν σωστή απόφαση, καθώς το λεωφορείο είναι κλεισμένο μέχρι το Φεβρουάριο του 2016. Όπως εξάλλου λέει ο Βρετανός, εκτός από τα χρήματα που τους αποφέρει έχουν γνωρίσει μέσα από αυτή τη διαδικασία και πολλούς νέους φίλους…

palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-12 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-11 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-10 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-09 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-08 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-07 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-06 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-05 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-04 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-03 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-02 palio-poulman-pou-metatrapike-se-spiti-01

via