«Το παιδί σας έχει διαταραχές προσοχής, είναι υπερκινητικό, δεν θα κάνει τίποτα καλό στη ζωή του»

26 Ιουλίου, 2022 7:50 ΜΜ
More videos

Πριν από μερικά χρόνια στη Βαλτιμόρη, γεννήθηκε ένα ψηλό, λεπτό και… . «προβληματικό αγόρι». Τουλάχιστον έτσι τον αποκαλούσαν πρώτα οι δάσκαλοί του και στη συνέχεια οι καθηγητές. 

Ήταν ζωηρός, έσπαγε πράγματα, έτρεχε και είχε κακούς βαθμούς στο σχολείο. Μάλιστα, μερικά από τα προβλήματά του φαίνεται ότι οφείλονται στην εγκατάλειψη του πατέρα του, που άφησε μόνη της την μητέρα του, να μεγαλώσει εκείνον και τις δύο αδελφές του. 

Ελπίζοντας να βοηθήσει τον γιο της, η μητέρα επισκέφτηκε τον Dr. Wax, ο οποίος αμέσως της έδωσε τη διάγνωσή του, που «μύριζε» ισόβια καταδίκη.

«Το παιδί σας έχει διαταραχές προσοχής, είναι υπερκινητικό και δυστυχώς δεν θα κάνει τίποτα καλό στη ζωή του».

Αυτός ο γιατρός έδωσε επίσης στη μητέρα κάποια ψυχιατρικά φάρμακα, για τον έλεγχο της ενέργειας του μικρού. Όμως, εκείνη, δεν πείστηκε ποτέ για τη χρησιμότητα αυτών των χαπιών και σύντομα τα καταχώνιασε στο κάτω μέρος κάποιου ντουλαπιού, αφήνοντας χώρο σε μια νέα αθλητική δραστηριότητα.

Όταν το νερό του άλλαξε τη ζωή

Μετά από παρότρυνση των αδελφών του, η μαμά πήγε τον μικρό στην πισίνα. Αρχικά, δεν την αγάπησε και πολύ. Φανταστείτε, ούτε καν ήθελε να βουτήξει το κεφάλι του στο νερό..

Άλλη μια αποτυχία; Όχι. Κολύμπι με την πλάτη, μηδενικές βουτιές και πρόσωπο έξω από το νερό. Το παιδί έριξε σε αυτό το στυλ όλη του την ενέργεια και άρχισε να ‘καταβροχθίζει’ την πισίνα. Αυτή η δύναμη που έβγαζε, τράβηξε το ενδιαφέρον ενός προπονητή, ο οποίος παρατήρησε μεγάλες δυνατότητες στο αγόρι. Είχε εξαιρετικό φυσικό ταλέντο, αλλά κάτι του έλειπε, ο ρυθμός!

Ο προπονητής τού δίνει κάποια ακουστικά «Είναι Eminem! Αυτός ο ρυθμός είναι για σένα!» Από εκείνη τη στιγμή, υπό την καθοδήγηση του Bowman, ο Michael γίνεται «Ο Καρχαρίας της Βαλτιμόρης»!

Με την πάροδο των ετών κερδίζει 23 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 26 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, διακρίσεις που τον κατέταξαν ως τον σπουδαιότερο κολυμβητή στην ιστορία.

Ναι, εκείνο το «προβληματικό παιδί χωρίς μέλλον» έγινε ο υπεραθλητής, Μάικλ Φελπς.

Ας σκεφτούμε όλοι μας, την ιστορία του Φελπς και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, να μας μειώσει, να μας θεωρήσει αποτυχημένους.

Και ειδικά ένα παιδί που μπορεί ακόμη να μην έχει ανακαλύψει το ταλέντο του, την κλίση του, αυτό που πραγματικά αγαπά να κάνει.

Ας μην κόβουμε τα φτερά σε εκείνους που θέλουν να πετάξουν προς την κορυφή με κάθε δυνατό τρόπο.

Πηγή: Calamaraki