Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο… «δικαίωσε» τα My Market

30 Νοεμβρίου, 20184:16 ΜΜ
More videos

Η συμπεριφορά των καταναλωτών στη φετινή Black Friday απέδειξε ότι όσες ελληνικές επιχειρήσεις στήριξαν και το ηλεκτρονικό τους κατάστημα είχαν σημαντικά περισσότερες ευκαιρίες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οι Έλληνες εμφάνισαν φέτος αξιοπρόσεκτο ποσοστό αγορών μέσω διαδικτύου. Για την ακρίβεια, το 22,5% προτίμησε να ψωνίσει από ένα ελληνικό e-shop, ακόμη και για καθημερινά είδη. Μάλιστα το 56% του συνόλου των καταναλωτών πλήρωσαν τις αγορές της «Μαύρης Παρασκευής» με κάρτα. Από μόνο του το γεγονός δείχνει ότι οι προοπτικές περαιτέρω διείσδυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μεγάλες.

Σχεδόν στο σύνολό τους μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου είχαν προσφορές στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Ωστόσο, η αλυσίδα που επένδυσε περισσότερο στις προσφορές αυτές ήταν τα My Market.

Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας αναγνώρισαν την ανάγκη για ταχύτερες, πιο άνετες αγορές και προχώρησαν σε ακόμη μεγαλύτερες διαδικτυακές προσφορές. Η επισκεψιμότητα του νέου τους e-shop εκτινάχθηκε, την ώρα που τα στατιστικά της έρευνας της ΑΣΟΕ ήρθαν να επιβεβαιώσουν το… εύλογο της επιλογής των ανθρώπων του My Market. Γιατί η ευκολία (85%), η άνεση (77%), η ταχύτητα (73%), η μεγαλύτερη ποικιλία (53%) και οι καλύτερες προσφορές (52%) είναι σύμφωνα με την έρευνα οι πέντε βασικότεροι λόγοι που οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News