Το όχημα του μέλλοντος: H “ιπτάμενη σανίδα” που κατασκεύασε η εταιρεία αυτοκινήτων Lexus.

6 Αυγούστου, 20153:48 ΠΜ
More videos

Μετά από ατέλειωτες ώρες εντατικών δοκιμών η γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων Lexus παρουσίασε με υπερηφάνεια την ιπτάμενη σανίδα, το Ηoverboard! Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από το ταινία αλλά η βόλτα με αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Μια σκληρή πραγματικότητα όμως γιατί όπως εξηγεί ο επαγγελματίας skateboarder, Ross McGouran πιστεύει πως υπάρχουν πολλά εμπόδια μέχρι να μπορεί κανείς να το έχει υπό τον έλεγχό του, αφού είναι σαν να οδηγεί κάποιος τραίνο. Αυτή η σανίδα  Hoverboard, βασίζεται στην αγωγιμότητα και σε μαγνήτες που λειτουργούν κατά της βαρύτητας ώστε να σηκώνουν την σανίδα και τον αναβάτη πάνω από το έδαφος.

Αυτός ο φανταστικός καπνός που βγαίνει από τα πλαϊνά δεν είναι διακοσμητικός.  Είναι υγρό  άζωτο που ψύχει τα μέταλλα  στους -196 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία κατά την οποία αυτά γίνονται υπεραγώγιμα.

Δεν είναι μόνο αυτός ο καπνός που δεν είναι ότι φαίνεται. Η μεγαλύτερη απογοήτευση για τους θαυμαστές του Hoverboard είναι ότι πρέπει να υπάρχει μέταλλο από κάτω κατά την  πορεία του, διαφορετικά είναι μια βαριά,δυσκίνητη σανίδα. Δεν παύει όμως να είναι ένα είδος σανίδας.

Ίσως να είναι η αρχή και για άλλες μελλοντικές κατασκευές. Δεν νομίζετε;

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News