Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας μοιάζει με σαλάχι και καταστρέφει πλοία με μια εντολή

23 Απριλίου, 2018 7:25 ΜΜ
More videos

Η Τουρκία, έχει πλέον στο οπλοστάσιό της, ένα εντυπωσιακό υποβρύχιο drone. Η εταιρεία Abayraklar Savunma, ανακοίνωσε πρόσφατα την κατασκευή μιας υποβρύχιας κινητής νάρκης, που έχει τη δυνατότητα να ανατινάξει πολεμικά πλοία.

Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο, μοιάζει με θαλάσσιο πλάσμα στην κίνηση και στην όψη. Είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη.

Μοιάζει με σαλάχι και έχει δύο κάμερες τοποθετημένες στη θέση των ματιών. Το drone αυτό μπορέι να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Οι ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο μπορούν να το μετατρέψουν σε νάρκη και να ανατινάξει ένα εχθρικό σκάφος με μια απλή εντολή.

Σύμφωνα με την Daily Sabah το συγκεκριμένο «όπλο» εκτός από επιθετικό μπορεί να λειτουργήσει και ως κατασκοπευτικό. Μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν.

Όταν δεν είναι σε αποστολή μπορεί να «κοιμάται» στον βυθό. Μπορεί επίσης να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

[dailysabah] [ekomonitor]

Ακολουθήστε μας στο facebook: