Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
διάφοραΤο νέο σπίτι της ΙΚΕΑ στήνεται στο χώρο σου, μεταφέρεται όπου θες...

Το νέο σπίτι της ΙΚΕΑ στήνεται στο χώρο σου, μεταφέρεται όπου θες και εσωτερικά είναι σαν μικρό παλάτι

Το μικροσκοπικό βιώσιμο σπίτι της ΙΚΕΑ είναι πολύ λειτουργικό και μπορείς να το μεταφέρεις όπου θέλεις, ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πολυτελή σπίτια.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να ελαχιστοποιήσουν, τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όσο και την οικονομική δαπάνη, εξοπλίζοντας τα σπίτια τους με τη βιώσιμη τεχνολογία, με αποτέλεσμα η άνθιση της βιώσιμης ανάπτυξης να αποτελεί πλέον κινητήρια δύναμη στα νέα επίπεδα της αρχιτεκτονικής καινοτομίας.

Μικροσκοπικό βιώσιμο σπίτι της ΙΚΕΑ: Είναι “πράσινο”, διαθέτει τροχούς και δεν ξεπερνά τα 17 τ.μ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της IKEA, το μικροσκοπικό «πράσινο» σπίτι με τροχούς, το οποίο είναι 17 τ.μ., ήταν αποτέλεσμα αυτής της ώθησης που υπάρχει προς τη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Η εταιρεία Escape Homes, που ασχολείται με κατασκευές μικροσκοπικών σπιτιών στο Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ, συνεργάστηκε με την IKEA για τη δημιουργία του Tiny Home Project της πολυεθνικής εταιρείας.

Το κουκλίστικο σπίτι είναι εξ’ ολοκλήρου εξοπλισμένο και διακοσμημένο από την ΙΚΕΑ που γνωρίζει ίσως καλύτερα απ’ οποιοδήποτε άλλον να προσφέρει οικονομικές λύσεις επίπλωσης, αλλά και διακόσμησης για κάθε σπίτι.

Το «πράσινο» σπίτι 17 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο και τοποθέτησε πάνω σε τροχούς, είναι εντυπωσιακό και το πιο σημαντικό φιλικό προς το περιβάλλον. Άλλωστε είναι γνωστή η δέσμευση της εταιρίας να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Γι’ αυτό εξάλλου υιοθετεί διαδικασίες παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον, χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πρώτες ύλες, το ξύλο που χρησιμοποιεί προέρχεται από βιώσιμες πηγές και φωτίζει μόνο με λαμπτήρες led.

i ikea eftiaxe to proto tis mikroskopiko viosimo spiti kai mporeis na to pas opoy thes 2

Μικροσκοπικό βιώσιμο σπίτι της ΙΚΕΑ: Η τιμή του ξεκινά από 47.550 δολάρια

Το μικροσκοπικό σπίτι της ΙΚΕΑ είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του Escape’s Vista Boho XL και η τιμή του ξεκινά από 47.550 δολάρια. Το κουκλίστικο σπίτι τροφοδοτείται με ενέργεια από τα ηλιακά πάνελ που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του.

i ikea eftiaxe to proto tis mikroskopiko viosimo spiti kai mporeis na to pas opoy thes 1

Η χρήση φυσικών πρώτων υλών και υλικών που αποτελούν προϊόν ανακύκλωσης αποτέλεσε προτεραιότητα για την IKEA, θέλοντας να δημιουργήσει ένα σπιτικό με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σκοπός της ΙΚΕΑ για την ιδέα του «The Ikea Tiny Home Project» ήταν να εμπνεύσει τους καταναλωτές να φέρουν τη βιωσιμότητα στη ζωή τους. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ της οροφής, η τουαλέτα κομποστοποίησης καθώς και το σύστημα θέρμανσης νερού, καθιστούν το μικροσκοπικό σπίτι της IKEA ένα αυτόνομο τροχόσπιτο.

i ikea eftiaxe to proto tis mikroskopiko viosimo spiti kai mporeis na to pas opoy thes 2 i ikea eftiaxe to proto tis mikroskopiko viosimo spiti kai mporeis na to pas opoy thes 3

 

Το μικροσκοπικό σπίτι έχει υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, τα οποία βρίσκονται όλα σε ένα επίπεδο.

i ikea eftiaxe to proto tis mikroskopiko viosimo spiti kai mporeis na to pas opoy thes 4

Το Ikea Tiny Home Project δημιουργήθηκε με σκοπό να γιορτάσει το κίνημα του μικροσκοπικού σπιτιού και να εμπνεύσει τον κόσμο να ζήσει πιο βιώσιμα.

i ikea eftiaxe to proto tis mikroskopiko viosimo spiti kai mporeis na to pas opoy thes 5

i ikea eftiaxe to proto tis mikroskopiko viosimo spiti kai mporeis na to pas opoy thes 6

Τα πιο σημαντικά