Το νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος για την της αντιμετώπιση της μετανάστευσης

February 9, 2016 9:01 PM
More videos

«Παρών» και ο υπουργός που σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος δήλωσε: «Αποκαλύφθηκε το μέγεθος της ανοργανωσιάς γύρω από τα θέματα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης και της ανικανότητας στην απορρόφηση των κρίσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων»

gaudos-limeniko1

Το υπερσύγχρονο σκάφος με την επωνυμία «Γαύδος», που ναυπηγήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό στα ιδιωτικά ναυπηγεία της Ολλανδίας «Damen Shipyards Gorinchem», παρέλαβε την Τρίτη (9/2) το Λιμενικό Σώμα.

Πρόκειται για σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο, το οποίο υποστηρίζεται από 25 άτομα πλήρωμα, με ολικό μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα, ενώ η επιχειρησιακή ταχύτητα του είναι 27 κόμβοι και η μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβοι.

gaudos-limeniko2
Η τελετή παραλαβής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και βουλευτών της περιοχής.

boat-varvi1

Το έργο της ναυπήγησης του σκάφους συγχρηματοδοτήθηκε κατά 85% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από εθνικούς πόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε παραγγελθεί πριν από δύο χρόνια και είχε ενταχθεί στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει ο τότε υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σήμερα έδωσε το «παρών».

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«To λιμενικό σώμα παρέλαβε σήμερα ένα καινούργιο υπερσύγχρονο πλοίο που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την ευρωπαϊκή Ένωση. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι επιλογή για την οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι υποχρέωση και χρειάζεται καλός σχεδιασμός οργάνωση προγραμματισμός και αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς, χθες, αποκαλύφθηκε το μέγεθος της ανοργανωσιάς γύρω από τα θέματα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης και  βέβαια το μέγεθος της ανοργανωσιάς και της ανικανότητας στην απορρόφηση των κρίσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που τίθενται στη διάθεσή της με αποφασιστικότητα, τόλμη, γενναιότητα και βέβαια προς όφελος του ελληνικού λαού και των συνόρων της ΕΕ που καλούμαστε να φυλάξουμε».

ΠΑΘ090 ΠΑΘ090Β ΠΑΘ090Δ ΠΑΘ090Ζ ΠΑΘ090Η ΠΑΘ090Ι ΠΑΘ090ΙΑ ΠΑΘ090ΙΒ ΠΑΘ090ΙΓ ΠΑΘ090ΙΔ ΠΑΘ090ΙΕ ΠΑΘ090ΙΖ ΠΑΘ090ΙΗ ΠΑΘ090ΙΣΤ ΠΑΘ090ΣΤ

Πηγή: protothema.gr

Φωτογραφίες: limenikadromena

Ακολουθήστε μας στο facebook: