Το να ζει κάποιος σε ένα σπίτι από κοντέινερ μπορεί να είναι κάτι πραγματικά θαυμάσιο!

14 Ιανουαρίου, 2016 2:52 ΜΜ
More videos

Οι άνθρωποι αποκτούν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τα πράσινα κτήρια. Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτά που κατασκευάζονται από παλιά κοντέινερ και έχουν την τάση να είναι άκρως δημοφιλή.

Αν σκέφτεστε πως το να ζείτε σε ένα τέτοιο σπίτι είναι μια άσχημη εμπειρία ίσως αλλάξετε γνώμη με όσα δείτε παρακάτω αφού θα σας δείξουμε το αντίθετο. Το θέμα είναι να χρησιμοποιούνται κάποια υλικά σωστά.

Δείτε μερικά όμορφα και εντυπωσιακά σπίτια παρακάτω.

Αυτό το σπίτι είναι στο San Jose της Costa Rica

Ο αρχιτέκτονας Benjamin Garcia Saxe υποστηρίζει πως αυτό το σπίτι δεν είναι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και εξαιρετικά αποδοτικό από άποψη χρήματος και χρόνου. Κόστισε μόλις 40.000 δολάρια παρά το γεγονός πως το εσωτερικό του μοιάζει σαν ο ιδιοκτήτης να έχει δαπανήσει περισσότερα χρήματα στα έπιπλα παρά στα οικοδομικά υλικά.

Αυτό το σπίτι στη Χιλή

Αρχιτέκτονες αυτού του όμορφου σπιτιού είναι οι James & mau

Αυτό το σπίτι στην παραλία Redondo των ΗΠΑ

Ένα ιδιαίτερο σπίτι στο Κεμπέκ του Καναδά.

Ο αρχιτέκτονας Bernard Morin πήρε 7 παλιά κοντέινερ και τα ένωσε φτιάχνοντας μια ασύμμετρη κατασκευή. Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια άνετη βίλα με εμβαδόν 300 τετραγωνικά μέτρα. Το σπίτι διαθέτει 4 ευρύχωρα υπνοδωμάτια.

Αυτό το σπίτι στο Σαντιάγκο της Χιλής

Αρχιτέκτονας είναι ο Sebastian Irarrazaval και πρόκειται για ένα πραγματικό αρχοντικό που αποτελείται από 12 εμπορευματοκιβώτια διαφορετικού μεγέθους. Είναι 350 τετραγωνικών και μοιάζει πανέμορφο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αποτελεί έκπληξη πως το σπίτι ανήκει σε έναν συλλέκτη έργων τέχνης.

Ένα σπίτι για καλεσμένους στο Texas, ΗΠΑ

Αυτό το σπίτι μοιάζει πιο άνετο από όλα. Η εταιρία αρχιτεκτόνων Poteet σχεδίασε όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κανείς συμπεριλαμβάνοντας τουαλέτα και ντους. Το σπίτι περιλαμβάνει επίσης έναν καταπληκτικό κήπο στην οροφή του.

Ένα σπίτι στη Τζόρτζια των ΗΠΑ

Τον σχεδιασμό αυτού του σπιτιού ανέλαβε το Price Street Projects.

Αν το προηγούμενο σπίτι σας φάνηκε κάπως φανταχτερό, αυτό θα σας αποζημιώσει καθώς μπορεί να φτιαχτεί από τον καθένα. Πρόκειται για ένα ταπεινό σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει μπάνιο, κρεβατοκάμαρα και ένα ευρύχωρο και άνετο σαλόνι.

 

Οι αρχιτέκτονες αγαπούν τα εμπορευματοκιβώτια.

Τα εμπορευματοκιβώτια ή αλλιώς κοντέινερ είναι κάτι περισσότερο από ένα φθηνό υλικό καθώς επιτρέπει το χτίσιμο ενός σπιτιού σε λίγο χρόνο. Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες εκτιμούν τις αισθητικές του ικανότητες όσο παράξενο κι αν ακούγετε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος πους τα κοντέινερ δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να κατασκευαστούν σπίτια αλλά και για να στεγάσουν εμπορικά κτήρια. Το αποτέλεσμα είναι αριστοκρατικό.

Κατάστημα PUMA

Αρχιτέκτονες: LOT-EK

Εκθεσιακό κέντρο Beijing, Κίνα

Αρχιτεκτονικό γραφείο: Vector

Παρατηρητήριο Oceanscope στο Incheon, Νότια Κορέα

Το Incheon έχει ένα πολύ μεγάλο λιμάνι όπου και υπάρχουν πολλά παλιά κοντέινερ. Όταν τα στούντιο αρχιτεκτόνων AnL ανέλαβαν να οικοδομήσουν ένα μικρό ανοιχτό παρατηρητήριο επέλεξαν το οικοδομικό υλικό χωρίς δεύτερη σκέψη.


Συγκρότημα κατοικιών Cite A Docks, Γαλλία

Το κτήριο σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα Cattani και πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών όπου κάποιος μπορεί να νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα. Σε γενικές γραμμές προορίζεται για τη στέγαση φοιτητών και τα διαμερίσματα είναι μικρά αλλά το κάθε ένα διαθέτει κουζίνα, μπάνιο και κρεβατοκάμαρα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: