«Το μικρό μας θαυματάκι ήρθε μετά από 5 αποβολές κι αμέτρητα δάκρυα – Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινα επιτέλους μαμά»

13 Αυγούστου, 2022 4:30 ΜΜ
More videos

Η Leanda Potter έκανε πάρα πολλές εξετάσεις για να εντοπίσει το λόγο που δεν μπορούσε να κρατήσει τα μωρά της. Μετά από 5 αποβολές και αμέτρητα δάκρυα, γνώρισε έναν γυναικολόγο με έδρα την κλινική CRP στην Αγγλία, που τη βοήθησε να δει το θέμα διαφορετικά.

Ο καθηγητής Hassan Shehata, συμβούλεψε τη γυναίκα να κάνει μια σειρά από εξετάσεις αίματος και υπερηχογραφήματα και τελικά ανακάλυψαν πως, εκτός από πολυκυστικές ωοθήκες, η 30χρονη γυναίκα είχε στον οργανισμό της πολλά κύτταρα ΝΚ τα οποία επιτίθενται σε οποιαδήποτε εμφύτευση εμβρύου.

Επιπλέον, η επένδυση της μήτρας της δεν ήταν αρκετά παχιά για να υποστηρίξει την επιτυχή εμφύτευση ενός γονιμοποιημένου ωαρίου.

Η Leanda υποβλήθηκε σε ειδική θεραπεία για να αντιμετωπίσει τα τρία μεγάλα προβλήματα που εντόπισε ο γιατρός της και τρεις μήνες αργότερα, έμεινε ξανά έγκυος.

«Μόλις είδα μια αμυδρή μπλε γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης, πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο να με δει ο γιατρός. Αυτό γινόταν κάθε 15 μέρες, μέχρι που συμπλήρωσα την 16η εβδομάδα εγκυμοσύνης, ενώ συνεχιζόταν και η θεραπεία μου», θυμάται η γυναίκα.

Στις 12 εβδομάδες το ζευγάρι έμαθε ότι περιμένει αγοράκι, ενώ στις 19 εβδομάδες η Leanda ένιωσε για πρώτη φορά το μωράκι της μέσα στην κοιλιά της.

«Σε έναν από τους προγραμματισμένους υπερήχους, παρατηρήθηκε ότι η ροή του αίματος στον ομφάλιο λώρου δεν ήταν αυτή που έπρεπε και αποφασίστηκε να προχωρήσουμε άμεσα σε επείγουσα καισαρική τομή. Ήμουν μόλις στις 33 εβδομάδες και φοβήθηκα πολύ… Το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου, γεννήθηκε το πρώτο μας μωράκι το οποίο ζύγιζε σχεδόν 2 κιλά και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών (ΜΕΝΝ).

«24 ώρες μετά τον τοκετό, με άφησαν να κρατήσω τον γιο μου. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν μπορούσα να πιστέψω πως έγινα επιτέλους μαμά! Στις 22 Ιουλίου τον φέραμε σπίτι κι από τότε ζούμε ένα όνειρο», είπε η ευτυχισμένη μητέρα και συνέχισε:

«Πάντα ήθελα να κάνω ένα μωρό και ποτέ δεν εγκατέλειψα το όνειρό μου. Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια για να αποκτήσω τον Jenson, αλλά βαθιά μέσα μου ήξερα πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί μέχρι να γίνω μαμά».