Το Μετρό της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες όπως δεν το έχετε ξαναδεί

15 Μαρτίου, 2015 2:36 ΠΜ
More videos

Η φωτογραφική τέχνη στο Μετρό της Νέας Υόρκης περνά σε άλλες διαστάσεις. Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε

Η “underground” σκηνή της ψηφιακής και φωτογραφικής τέχνης προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις μέσα από τον φακό του Aaron Pegg.

Ο 29χρονος αποφάσισε να απαθανατίσει τα μοντέλα του μέσα στα βαγόνια, τις πλατφόρμες και τις αποβάθρες του Μετρό της Νέας Υόρκης αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο ένα φόρο τιμής στην αγαπημένη του πόλη.

Και το αποτέλεσμα, όπως δημοσιεύεται από τη New York Daily News, είναι ομολογουμένως, άρτιο.

Για την ιστορία ο υπόγειος σιδηρόδρομος/μετρό της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο εκτεταμένα δίκτυα αστικών συγκοινωνιών στον κόσμο, με 468 σταθμούς σε λειτουργία (422 αν ληφθούν υπ όψιν ως συγκροτήματα σταθμών), 337 χιλιόμετρα διαδρομών που μεταφράζονται σε 1.056 χιλιόμετρα τροχιάς σε χρήση και 1.355 χιλιόμετρα τροχιάς στο σύνολο.

Το μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης είναι το τέταρτο σε κίνηση επιβατών παγκοσμίως μετά του Τόκιο, της Μόσχας και της Σεούλ. Είναι, επίσης το πρώτο σε κίνηση επιβατών στο δυτικό ημισφαίριο.

Είναι ένα από τα τέσσερα συστήματα σιδηροδρόμων των ΗΠΑ που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως και 365 μέρες το χρόνο.

Οι φωτογραφίες του Aaron Pegg:

underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(1)-1 underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(1) underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(2) underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(3) underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(4) underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(5) underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(6) underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(7) underground-nyc-photo-series-models-nyc-subway-system+(8)

nydailynews news247

Ακολουθήστε μας στο facebook: