Το μελάνι από τα τατουάζ μπορεί να δώσει εσφαλμένη διάγνωση στην εξέταση για ανίχνευση καρκίνου!

28 Ιουνίου, 2015 5:08 ΜΜ
More videos

Δεν υπάρχει τίποτε πιο τρομακτικό από το μαθαίνεις πως έχεις διαγνωστεί με μια απειλητική για τη ζωή σου ασθένεια.

Όπως είναι λογικό, πολλοί άνθρωποι στο άκουσμα της διάγνωσης τους με καρκίνο, καταρρέουν. Στη διάρκεια τέτοιων δύσκολων στιγμών, εμπιστεύεσαι τα λόγια των γιατρών, όμως τι γίνεται όταν ακόμη κι οι γιατροί τυχαίνει να κάνουν λάθος; Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια έμαθε με τον πιο σκληρό τρόπο πως μια λανθασμένη διάγνωση μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που σου έχει συμβεί.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν πήγε για μια εξέταση PET (Τομογραφία με εκπομπή ποζιτρονίων) και έμαθε πως ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας της είχε κάνει μετάσταση και στη λεκάνη της. Είχε προγραμματίσει να αφαιρέσει τα γεννητικά της όργανα, μέχρι τη στιγμή που η εξέταση έκανε τους γιατρούς να ανησυχήσουν πως τα καρκινικά της κύτταρα εξαπλώνονταν πολύ γρήγορα. Οι γιατροί προχώρησαν τελικά στην εγχείρηση και τότε έκπληκτοι ανακάλυψαν πως τα κύτταρα που στην τομογραφία έδειχναν καρκινικά, στην πραγματικότητα ήταν απόλυτα φυσιολογικά.

Τα κύτταρα κοντά στην λεκάνη της που φαίνονταν στο μηχάνημα απεικόνισης ήταν στην πραγματικότητα υπολείμματα μελανιού από τα πολλά τατουάζ που κάλυπταν τα πόδια της. Ο γιατρός της γυναίκας, Dr. Ramez Eskander, αναφέρει στο παρακάτω βίντεο, «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύσουμε τους γιατρούς, τους ασθενείς και τις οικογένειες. Όταν μια εξέταση PET δείχνει έναν φωτεινό λεμφαδένα, αν ο ασθενής έχει έναν σημαντικό αριθμό τατουάζ στο σώμα του, θα πρέπει να είναι ενήμεροι πως η διάγνωση μπορεί να είναι λανθασμένη.»

Αυτή είναι μια πραγματικά σημαντική πληροφορία, ειδικά για όσους διαθέτουν πολλά τατουάζ στο σώμα τους. Παρακαλούμε κοινοποιήστε ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος!

Ακολουθήστε μας στο facebook: