Το «Μακεδονία» θα παραμείνει σε μερικά άρθρα του Συντάγματος

2 Νοεμβρίου, 2018 11:50 ΜΜ
More videos

Μια αποκάλυψη-απόδειξη βόμβα «έσκασε» από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, που μας αποδεικνύει ξεκάθαρα όλες εκείνες τις αλυτρωτικές προβλέψεις που υπάρχουν στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο Ζάεφ δήλωσε «το όνομα «Μακεδονία» θα παραμείνει σε μερικά άρθρα του Συντάγματος, παρά τα όσα ισχυρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.»

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς, φρόντισαν να είναι οι δημιουργοί δημιουργοί του προδοτικού και αλυτρωτικού τερατουργήματος.

Πώς;

Με το να προχωρήσουν σε μια συμφωνία που δεν γνωστοποίησαν ποτέ και ‘λύνοντας’ έτσι το ονοματολογικό ζήτημα με αυτόν το παράνομο και ντροπιαστικό τρόπο!

Σε μια επισήμανση που θα προκαλέσει συζητήσεις ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζαέφ τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πως το όνομα «Μακεδονία» δεν αντικαθίσταται σε όλα τα άρθρα του Συντάγματος στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η πρώτη τροπολογία θα είναι η αντικατάσταση του ονόματος ‘’Μακεδονία’’, με το ‘’Βόρεια Μακεδονία’’ σε όλο το Σύνταγμα, εκτός του άρθρου 36, όπου υπάρχει μια ‘’ιστορική πτυχή’’» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μέσω μιας ολοκληρωμένης και διαφανούς διαδικασίας, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει τέσσερα σχέδια τροπολογιών για την τροποποίηση του Συντάγματος σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Το άρθρο 36:

«Η Δημοκρατία εγγυάται συγκεκριμένα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και σε όλους τους ‘’Μακεδονικούς’’ εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους, στους ανάπηρους πολέμου, σε εκδιωγμένους και φυλακισμένους για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του ‘’Μακεδονικού λαού’’ και της ‘’Μακεδονικής” πολιτειακής υπόστασης όσο και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς μέσα υλικής και κοινωνικής διαβίωσης. Τα συγκεκριμένα δικαιώματα ρυθμίζονται από το νόμο».

Ενώ όσον αφορά τη δεύτερη τροπολογία διευκρίνισε ότι αφορά στο προοίμιο του Συντάγματος, με εξειδίκευση στην αναφορά στην ASNOM (Αντιφασιστική Συνέλευση για την Λαϊκή Απελευθέρωση της ”Μακεδονίας”, από το 1944), ενώ στο προοίμιο του Συντάγματος θα αναφέρεται πλέον και η ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2002, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Τέλος, με την τρίτη τροπολογία προστίθεται στο Σύνταγμα η αναφορά ότι η χώρα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των γειτονικών χωρών. Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, «έτσι παρέχονται ισχυρότερες εγγυήσεις για το σεβασμό και το απαραβίαστο των συνόρων με την Ελλάδα, αν και ισχύει για όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η ΠΓΔΜ».