Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΤο «Λευκό βέλος» έμεινε στις γραμμές: Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες χωρίς κλιματιστικό...

Το «Λευκό βέλος» έμεινε στις γραμμές: Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες χωρίς κλιματιστικό μέσα στα χορτάρια

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες, που δεν είχαν ούτε κλιματιστικό, ενώ «έμεινε» και το τρένο που πήγε για βοήθεια (!)

Ολική κατάρρευση υπέστη ουσιαστικά ο ελληνικός σιδηρόδρομος από το απόγευμα της Πέμπτης ενώ έως αυτή τη στιγμή παραμένουν σε διάφορα σημεία του δικτύου αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train), ενώ εκατοντάδες επιβάτες υφίστανται για ακόμα μία φορά πολύωρη ταλαιπωρία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5:00΄ το απόγευμα όταν το πολυδιαφημισμένο Λευκό Βέλος, το γρήγορο τρένο της εταιρίας ξεκίνησε από την Αθήνα το ταξίδι του με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά ακινητοποιήθηκε έξω από την πρωτεύουσα κοντά στο σταθμό της Δεκέλειας.

202207281754572283

Είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που σημειώνεται βλάβη σε ένα απ΄αυτά τα τρένα. Πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνουν στο «ethnos.gr» ότι ακόμα δε γνωρίζουν ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε αν και υποψιάζονται ότι η γραμμή επαφής «έκανε κοιλιά» και πιθανότατα έσπασε ο παντογράφος του.

Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε και οι περίπου 130 επιβάτες αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς …τα χωράφια αναζητώντας κάποια σκιά καθώς ούτε ο κλιματισμός λειτουργούσε στο ακινητοποιημένο τρένο.

202207281754544776

Ακολούθως η εταιρία έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να πάρει τους επιβάτες του Λευκού Βέλους και να συνεχίσουν προς τη Θεσσαλονίκη. Το τρένο 62 αναχώρησε αλλά λίγο πριν το ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) έσπασαν οι παντογράφοι και υπήρξε απώλεια ηλεκτροκίνησης σε μεγάλο τμήμα του δικτύου και συγκεκριμένα από το ΣΚΑ έως την Αθήνα και λίγο πιο πάνω.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρακτικά από εκείνο το χρονικό σημείο και χωρίς ηλεκτροκίνηση ουσιαστικά κατέρρευσε ο σιδηρόδρομος και έμειναν σε διάφορα σημεία του δικτύου τρένα που είχαν ξεκινήσει τα ταξίδια τους με την εταιρία να προσπαθεί στη συνέχεια να τα γυρίσει με ντιζελομηχανές. Άρχισαν να σημειώνονται πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ πολλά δρομολόγια ακυρώθηκαν και οι χρήστες της εφαρμογής που χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ενημερώνει τους επιβάτες δέχονταν αλλεπάλληλα μηνύματα.

202207281754584925

Σε ένα από τα τελευταία μηνύματα, η εταιρία ενημέρωνε ότι παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις σχεδόν στο σύνολο του δικτύου, δηλαδή στις γραμμές από και προς: Θεσσαλονίκη, Αεροδρόμιο, Κιάτο, Πειραιά και Χαλκίδα.

Εκτός λειτουργίας έμεινε όπως είναι φυσικό και ο Προαστιακός της Αθήνας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ η ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου αποκαταστάθηκε στις 22.10.

Ουσιαστικά στις 10 το βράδυ:

  • παρέμεναν στη Δεκέλεια οι επιβάτες του Λευκού Βελους αναμένοντας λεωφορεία για να συνεχίσουν στον προορισμό τους.
  • η αμαξοστοιχία 61 που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα σταμάτησε λίγο πριν τη Δεκέλεια.
  • Είχαν ακυρωθεί τα τρένα της Χαλκίδας και γινόταν προσπάθεια μετακίνησης των επιβατών με λεωφορεία και πραγματοποίηση των κύριων στάσεων.
  • Τρία τρένα ήταν σταματημένα στη γραμμή του Αεροδρομίου.Τα πιο σημαντικά